Et af de små toiletter på Boeing 737 MAX. Foto: Norwegian.

For små toiletter på nye Boeing-fly

American Airlines kabinepersonale beklager sig over de bittesmå toiletter på Boeings 737 MAX.

Passagerer, som flyver med American Airlines Boeing 737 MAX klager over, at toiletterne er blevet ekstra små og forsynet med håndvaske, der angiveligt er så bittesmå, at man ’kun kan vaske én hånd ad gangen’. Flyproducenten har designet toiletterne ekstra små for at give plads til 12 flere sæder, end der var i den ’gamle’ version af Boeing 737 – men nu klager også kabinepersonalet over den minimale plads i toiletterne.

I et privat møde med American Airlines CEO Doug Parker, beklagede en grupper stewardesser fra flyselskabet sig over toiletternes størrelse, fortæller en talsmand fra flyselskabet.

Blokerer for galley
Toiletterne i flyets bagende er placeret mellem passagersæderne og flyets galley, hvor kabinepersonalet tilbereder drinks og snacks til passagererne. Når begge døre til toiletterne er åbne, er personalet spærret inde i galley’et og kan ikke komme frem og betjene flygæsterne.

De klagede samtidig over, at håndvaskene på toiletterne er så små, at vandet fra hanerne uvægerligt sprøjter ud over alle, der forsøger at vaske hænder.

Talsmand Joshua Freed fra American Airlines hævder, at flyselskabet har klaret problemet ved at installere ’beluftere’ på vandhanerne for at reducere hastigheden på vandstrømmen, og at man prøver at finde en løsning på problemet med toiletdørene.

American Airlines benytter tre Boeing 737 MAX på ruter mellem Miami og New York, men skal have 20 MAX-fly mere om året de kommende fem år.

Både Primera Air og Icelandair er blandt de Boeing-kunder, der inden længe vil modtage deres første Boeing 737 MAX, mens Norwegian har haft flytypen i flåden siden sidste sommer.

Relaterede artikler:

Norwegian opgiver første USA-ruter med 737 MAX

Primera Air bestiller flere Boeing 737 MAX

Første Boeing MAX 8-fly i København