Sønderborg Lufthavn har opgraderet flere systemer for at forbedre de operationelle procedurer. Foto: Sønderborg Lufthavn

Sønderborg Lufthavn opgraderer trafikstyringssystem

Horsens-virksomheden Insero Air Traffic Solutions har leveret opgraderinger til trafikstyrings- og vejrobservationssystem i Sønderborg Lufthavn, der vil være Danmarks bedste regionale lufthavn.

Sønderborg Lufthavn har fået opgraderet flere forskellige systemer for at stå endnu stærkere.

Det er virksomheden Insero Air Traffic Solutions, der har base i Horsens, som har leveret opgraderinger til lufthavnens Remote Control and Monitoring System (RCMS) og til Automatic Weather Observation System (AWOS). Dette for at modernisere, digitalisere og automatisere forskellige funktionaliteter.

Ved opgraderingen til de nyeste versioner af RCMS og AWOS, der bruges af flere europæiske lufthavne, forbedrer Sønderborg Lufthavn sine operationelle procedurer og arbejdsgange. Der er eksempelvis tilføjet Distance Measuring Equipment (DME), yderligere automatisering og ensartede brugergrænseflader, der også understøtter dag- og nattilstande. Alt sammen sikrer en sikker og effektiv håndtering af flytrafikken.

”Efter at have brugt versioner af RCMS, AWOS og RADIS i mange år – og haft gavn af Inseros stærke støtte – var vi ikke i tvivl om, at Insero fortsat skulle levere ATS-systemer (Air Traffic Service, red.) til lufthavnen. Vi er overbeviste om, at systemerne overholder alle myndigheders regler, og at vi er godt forberedt på at opfylde udviklingsplanerne for lufthavnen,” siger Morten Nielsen, chef for ATS i Sønderborg Lufthavn.

Intelligent håndtering af flyveplaner
Tidligere i 2021 implementerede Insero desuden et Airport Information Management System (AIMS) i Sønderborg Lufthavn. Dette for at automatisere og strømline arbejdet omkring flyveplaner og såkaldte lufthavns-strips.

AIMS er et system, der yder intelligent håndtering af flyveplaner og meteorologisk information, og systemet opfylder alle krav i et operativt databehandlingssystem.

”Vi sætter stor pris på vores tætte samarbejde med Sønderborg Lufthavn. Vi er glade for at kunne levere vores nyeste pakke af løsninger til støtte for Sønderborg Lufthavns operationelle behov og ambitioner om at være Danmarks bedste regionale lufthavn,” siger Michael H. Tandrup, administrerende direktør hos Insero Air Traffic Solutions.

Har også udenlandske kunder
Insero Air Traffic Solutions, der blev grundlagt i 1981, har kunder i både ind- og udland. I april i år udvidede Horsens-virksomheden samarbejdet med PANSA, der er den polske pendant til danske Naviair. Den danske virksomhed opgraderede flere elementer for at effektivisere lufttrafikken i Polen.

Grundlæggende set designer og implementer Insero Air Traffic Solutions lufttrafikløsninger, der hjælper lufthavne, lufttrafiktjenester og tilknyttede virksomheder med at sikre kapaciteten i fremtiden.

Virksomheden har blandt andet leveret produkter til lufttrafikken i Aalborg Lufthavn, Aarhus Lufthavn og Københavns Lufthavn. På den udenlandske kundeliste er eksempelvis Keflavik International Airport i Island og den finske lufthavnsoperatør, Finavia.

 

Relaterede artikler:

Horsens-virksomhed skal udvikle polsk lufttrafiktjeneste

Udvidelse af Sønderborg Lufthavn forventes udskudt

Naviair: Mere fokus på kapacitet og mindre på pris