Sol og varme er det vigtigste på ferien

Danskerne vægter sol og varme på ferien meget højt, men tid med familie og venner samt nye oplevelser har også stor prioritet. Nordmændende rejser i højere grad ud efter sol og varme og proriterer ikke andre faktorer så højt.

Rejsevanerne hos de nordiske befolkninger er til en vis grad forskellige. Alle tager ud for at få sol og varme, men heruodver er der forskel på, i hvor høj grad tid med venner og familie samt nye oplevelser prioriteres.

Det viser en ny undersøgelse, som rejsearrangøren Spies har lavet sammen med søsterselskaberne Ving i Sverige og Norge samt med Tjäreborg i Finland. De fire nordiske rejsearrangører har spurgt omkring 200.000 gæster om, hvad der prioriteres højest på ferien.

Resultaten af undersøgelsen:

Sol og varme Tid med familie og venner Afslapning Nye oplevelser
Danmark 43 % 22 % 19 % 16 %
Finland 53 % 16 % 18 % 13 %
Norge 57 % 18 % 19 % 6 %
Sverige 52 % 19 % 18 % 11 %

“Sol og varme er det vigtigste ved ferierejsen i de tre øvrige nordiske lande, mens kun 43 % af danskerne prioriterer solen højest. Til gengæld siger 16 % af danskerne, at nye oplevelser er det vigtigste, mens kun 6 % af vores norske venner sætter oplevelser højest,“ fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.