Adm. direktør Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways. (Foto: Olavur Frederiksen | PR)

Solid nordisk repræsentation i ny ERA-bestyrelse

De nordiske flyselskaber har samlet set fået tre repræsentanter med i bestyrelsen i European Regions Airline Association, der organiserer over 60 flyselskaber.

Fremover vil de nordiske lande være stærkt repræsenteret i sammenslutningen af regionale europæiske flyselskaber, European Regions Airline Association (ERA).

Foreningen afholdt i sidste uge for første gang nogensinde en digital generalforsamling, hvor i alt 11 personer blev valgt eller genvalgt til bestyrelsen i ERA – herunder en ny formand.

Fra de nordiske flyselskaber er valgt i alt tre repræsentanter: Thora Eggertsdóttir fra Air Iceland Connect, Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways samt Mikael Wångdahl fra SAS External Production. De øvrige ERA-bestyrelsesmedlemmer er fremover Luc Bereni fra Air Corsica, David Manzanas fra Binter, Jasmin Bajić fra Croatia Airlines, Andy Green fra Jota Aviation og Valter Fernandes fra TAP Express.

Jan Palmér er valgt som ny bestyrelsesformand og bliver dermed den fjerde nordiske repræsentant. Svenske Jan Palmér repræsenterer dog ikke et nordisk flyselskab, da han er koncernchef i estiske Xfly.

Kæmper for luftfartens overlevelse
Jan Palmér får Carlos Bertomeu fra Air Nostrum og Andrew Kelly fra ASL Airlines Irland som de to næstformænd i ERA-bestyrelsen. De er henholdsvis blevet genvalgt og nyvalgt.

”ERA fejrer 40 år i 2020, og grundlæggerne af foreningen kan være stolte af, hvad der er opnået i de sidste fire årtier. At være valgt som bestyrelsesformand i ERA er en stor ære, og jeg har et ansvar for at videreudvikle og styrke foreningen sammen med vores professionelle ERA-team, ledet af Montserrat Barriga, sammen med alle vores medlemmer,” siger Jan Palmér.

”Vores branche mangler ikke udfordringer i disse COVID-19-tider. Det handler simpelthen om luftfartens overlevelse, og dette har været ERAs fokus i de sidste syv måneder, og det vil det fortsætte med at være, indtil vi har pandemien bag os.”

Stor erfaring i bestyrelsen
Montserrat Barriga er generaldirektør i ERA, og han hilser de nye bestyrelsesmedlemmer velkommen og understreger samtidig, at luftfartsbranchen har store udfordringer.

”Dette er en kritisk tid for vores medlemmer og vores branche, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med dem i løbet af de næste tre år, når vi bevæger os mod bedre tider efter COVID-19. Jeg er taknemmelig for den store erfaring, vi har i vores bestyrelse, og for det niveau af engagement, hvert medlem viser for at sikre regional forbindelse og en fortsat sund konkurrence i Europa i disse hidtil usete tider,” siger han.

ERA repræsenterer 64 flyselskaber og 148 virksomheder, der er involveret i den europæiske luftfartsbranche. De nordiske flyselskaber i foreningen tæller – foruden de, der er repræsenteret i bestyrelsen – Alsie Express, Air Greenland, Braathens, DAT, Norra og Widerøe. Herudover er Aarhus Lufthavn og Vagar Lufthavn på Færøerne ligeledes medlem af ERA.

 

Relaterede artikler:

Europæiske flyselskaber får håndsrækning fra Eurocontrol

ERA: Flysikkerhed truet af EU261-forordning

ERA: Brexit-usikkerheden er katastrofal