En Boeing 737-800 fra Norwegian. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Stadig svage trafiktal hos Norwegian

Norwegian havde i september blot lidt over 300.000 passagerer på trods af, at kapaciteten blev øget. Den gennemsnitlige belægningsgrad på flyene var kun 52,8 procent.

Norwegians trafiktal er fortsat stærkt påvirket af den lave efterspørgsel på flyrejser. I september lå antallet af passagerer hos det norske flyselskab stort set på samme niveau som måneden før, selv om Norwegian øgede sædekapaciteten betydeligt i september.

I alt 319.370 passagerer fløj i september med Norwegian mod 313.316 passagerer i august – altså en stigning på blot 6.000 passagerer. I forhold til september 2019 var der tale om et fald i passagertallet på hele 90 procent.

Selskabets udbudte sædekapacitet (ASK) var i september 606 millioner sædekilometer i forhold til 539 millioner sædekilometer måneden før, mens udviklingen i de indtægtsgivende passagerkilometer (RPK) gik den modsatte vej med et fald til 320 millioner i september mod 335 millioner passagerkilometer i august.

Belægningsgrad på kun 52,8 procent
Den gennemsnitlige belægningsgrad på Norwegian-flyene i september var derfor blot 52,8 procent i forhold til 62,1 procent i august. Sammenlignet med september sidste år var belægningen hele 37 procentpoint lavere, da flyene i september 2019 i gennemsnit fløj med passagerer i 89,9 procent af sæderne.

I forhold til september sidste år faldt Norwegians samlede sædekapacitet med 93 procent, mens antallet af passagerkilometer (RPK) var 96 procent lavere.

Nye rejsebegrænsninger
Norwegian peger selv på, at den svage udvikling i selskabets passagertal skyldes nye og strengere rejsebegrænsninger over hele Europa som følge af coronaen. Flere lande er således gået fra gul til orange status i rejsevejledningerne i den seneste tid.

”Vi ser, at i det øjeblik myndighederne indfører nye og strengere rejsebegrænsninger, påvirkes efterspørgslen med det samme. Vi tilpasser ruteudbuddet løbende ud fra situationen, men de konstante ændringer i myndighedernes rejsebegrænsninger gør det meget krævende at planlægge, både for os og kunderne,” siger Norwegians administrerende direktør Jacob Schram.

Norwegian-direktøren understreger samtidig i sin kommentar til trafiktallene, at krisen i luftfarten ”på ingen måde er forbi”.

14 ruter fra Danmark
Norwegian tilbyder i øjeblikket cirka 14 ruter fra Københavns Lufthavn, og det er også det antal ruter selskabet planlægger med fra starten af vintertrafikprogrammet, som træder i kraft 25. oktober.

Udbuddet af ruter og frekvenser i de følgende måneder i vinterprogrammet vil dog variere alt afhængig af efterspørgslen, oplyste Norwegian for nyligt til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Norwegian indleder med 14 danske vinterruter

Færre rejsende med Norwegian fra juli til august

Stigende politisk vilje til at hjælpe Norwegian