Alitalia Airbus A320-200. (Foto: ERIC SALARD | Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic)

Stadig uklar situation omkring Alitalia

To italienske selskaber er klar til at overtage Alitalia, men de vil have et større flyselskab med. Både Delta og Lufthansa har vist interesse.

Alitalias fremtid er fortsat usikker, efter at endnu en deadline er overskredet i den lange føljeton om en redningsplan for det nationale italienske flyselskab. Alitalia gik i betalingsstandsning i maj 2017.

Jernbaneselskabet Ferrovie dello Stato (FS), som også driver Roms lufthavne, har sat sig i spidsen for at redde Alitalia og forsøger sammen med infrastrukturselskabet Atlantia at få en aftale i stand om et bud på flyselskabet.

De to italienske selskaber har forsøgt at få det amerikanske flyselskab Delta Air Lines med ombord som en tredje partner i et konsortium, men parterne har tilsyneladende svært ved at blive enige om en fremtidig strategi for selskabet, skriver Air Transport World.

Parat til bindende bud
Budfristen er blevet udsat måned efter måned og var senest sat til den 15. oktober, hvor Atlantia meddelte, at det er parat til at afgive et bindende bud på Alitalia, forudsat at visse betingelser var opfyldt.

En af betingelserne er, at der deltager et flyselskab i konsortiet, som kan tilbyde et kommercielt netværk samt operationel, teknisk og ledelsesmæssig ekspertise. Flyselskabet skal ligeledes deltage i udformningen af ​​en forretningsplan samt investere i det ”nye Alitalia”.

Ferrovie dello Stato ligeledes den 15. oktober en meddelelse om, at man er klar til at byde på betingelse af, at et større flyselskab bliver en del af planen.

Italiensk regering byder Lufthansa velkommen
Hverken Delta Air Lines eller Lufthansa, som for nylig sagde, at det kunne være interesseret, nævnes i meddelelserne fra Atlantia og FS, skriver Reuters.

Delta Air Lines har tidligere sagt, at det er parat til at få en ejerandel på 10 procent i Alitalia, mens Italiens premierminister har opfordret det amerikanske flyselskab til at forpligte sig mere til projektet.

Den italienske regering sagde torsdag, at den vil byde det velkomment, hvis Lufthansa vil have Lufthansa en ejerandel i Alitalia. Regeringen bevilligede torsdag Alitalia endnu et seks måneders lån på 350 millioner euro.

 

Relaterede artikler:

Endnu en udsættelse for Alitalia-bud

Fire selskaber har budt på Alitalia

Ingen har lyst til at redde Alitalia