Aarhus Airports bestyrelsesmedlem Anne Zachariassen (Foto: Aarhus Airport | PR)

Stærk grøn profil i bestyrelsen for Aarhus Airport

Der er blevet skiftet ud på bestyrelsesposterne i Aarhus Airport, og et af de nye medlemmer er Anne Zachariassen, der håber at kunne bringe sin erfaring med grøn omstilling i spil i lufthavnen.

I løbet af de seneste par måneder, har formand Lars Dige Knudsen og resten af bestyrelsen i Aarhus Airport budt velkommen til to nye medlemmer, da Jens Blomgreen Hansen, partner og advokat hos Kromann Reumert, og den tidligere direktør i Erhverv Aarhus Bente H. Steffensen er trådt ud.

Siden er Jørgen Osvald Mougaard Laursen blevet medlem. Han har førhen været foreningsrepræsentant ved Business Djursland, men senest er det Anne Zachariassen, der til dagligt er driftsdirektør ved Aarhus Havn, som har sat sig ved bordet i bestyrelseslokalet.

Zachariassen er udpeget som repræsentant for Aarhus by, og i en melding om ændringen fra Aarhus Airport lyder det, at hun bibringer stor viden inden for grøn omstilling, og derudover har hun oparbejdet en solid erfaring med at navigere i komplekse forretningsmiljøer.

Bestrider en række bestyrelsesposter
At det skulle være tilfældet, peger det nye bestyrelsesmedlems CV også på. Anne Zachariassen startede sin erhvervskarriere ved kraftværksselskabet Sjællandske Kraftværker, hvor hun varetog forskellige roller, inden hun tiltrådte en stilling som leder hos produktions- og energihandelsselskabet Energi E2.

Herefter bragte karrierevejen hende først til Grundfos i et par år, inden Zachariassen skiftede arbejdsplads til DONG Energy, hvor hun varetog en række forskellige ledelsesstillinger i de over 11 år, som hun var tilknyttet energiselskabet i.

Godt et halvt år efter selskabet skiftede navn til Ørsted, tiltrådte Anne Zachariassen sin nuværende stilling hos Aarhus Havn.

I tillæg til bestyrelsesposten i Aarhus Airport, har hun desuden lignende poster i Vento Energy Support, som er beskæftiget med vindenergi, erhvervsområdet GreenLab, hvor der produceres bæredygtig energi, Energi Viborg samt Center for Væredygtighed, som er en aarhusiansk tænketank. Derudover er hun formand for Erhverv Aarhus’ udvalg for bæredygtighed og samfundsansvar.

Der skal ske endnu mere
Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus, udtaler i forbindelse med udnævnelsen, at han mener, Anne Zachariassen kan bidrage til at understøtte den igangværende udvikling i den østjyske lufthavn, ligesom hendes erfaring vil være til gavn for de skridt, der skal tages i fremtiden.

”I en foranderlig verden, er der til stadighed brug for et nyt blik på styrke lufthavnen til fremtidens krav. Herunder ikke mindst den grønne omstilling. Derfor er jeg også glad for, at vi med Anne Zachariassen i bestyrelsen har fået præcis de faglige og forretningsmæssige kvalifikationer, vi har ledt efter.”

Anne Zachariassen selv hæfter sig især ved, at den regionale lufthavn i hendes optik blandt andet skal have bæredygtighed som et fokusområde i de kommende år.

”Lufthavnen har været i en rivende udvikling i de foregående år, men hvis vi skal sikre at lufthavnen også på den lange bane skal være en værdiskaber for regionen, skal der de kommende år ske endnu mere. Dette gælder ikke mindst på bæredygtighedsdagsordenen, hvor jeg i særlig grad håber at kunne bringe mine kompetencer i spil.”


Relaterede artikler:

Aarhus Airport: Passagerafgift kan øge biltrafik

Ryanair skaber store sæsonudsving i Aarhus Airport

Ny årsrekord inden for rækkevidde i Aarhus Airport