Hovedterminalen i Berlin Tegel under coronapandemien. Foto: Flughafen Berlin Brandenburg (FBB)

Stagnerende passagertal før åbning af ny storlufthavn

Berlin-lufthavnene Tegel og Schönefeld oplevede kun lille fremgang i passagertallene i august, og coronakrisen fortsætter med at have konsekvenser før åbningen af den nye storlufthavn i oktober.

Flere passagerer fandt frem til terminalerne i Berlin-lufthavnene i august, men tallene har generelt været stagnerende i de sidste par sommermåneder.

Berlin Tegel og Berlin Schönefeld håndterede tilsammen 828.728 passagerer i august, og det er et fald på 73,9 procent sammenlignet med samme måned året før. 535.058 passagerer gik gennem Berlin Tegel, mens 293.670 rejsende fløj til og fra Berlin Schönefeld.

I juli håndterede de to Berlin-lufthavne i alt 701.518 passagerer, hvilket repræsenterede en tilbagegang på 79,1 procent sammenlignet med samme måned sidste år. De to lufthavne har dermed haft en lille stigning til august, men passagertallene er stadig ganske lave og usædvanlige for de normalt travle lufthavne.

Bekymring over rejserestriktioner
Coronapandemien fortsætter således med at have store konksekvenser for Berlin Tegel og Berlin Schönefeld, og de lave passagertal kommer, kort tid inden åbningen af Berlin Brandenburg i slutningen af oktober.

”Passagerantallet viser tydeligt, at lufthavnene stadig lider meget af virkningerne fra COVID-19-pandemien. De mere stabile tal i de sidste par uger viser imidlertid også, at flyoperationerne kan køre pålideligt – selv under coronaforhold,” siger Engelbert Lütke Daldrup, administrerende direktør i Flughafen Berlin Brandenburg (FBB).

”Vi bemærker dog med bekymring, at flere og flere lande bliver erklæret som højrisikoområder, eller at andre lande erklærer Tyskland som et højrisikoområde. Indtil der er en tilstrækkelig vaccine, er målrettet tests i lufthavne den bedste måde at sikre trygge rejser i forhold til den aktuelle situation.”

Indtil videre har i alt 7.344.990 passagerer fløjet til og fra Tegel og Schönefeld fra årets begyndelse til og med august. Det er et fald på 69,4 procent sammenlignet med samme periode i 2019.

Ny storlufthavn åbner næste måned
Tyskerne har ventet i rigtig mange år, men nu sker det snart. Berlin Brandenburg Airport (BER) slår dørene op 31. oktober 2020 efter ni års forsinkelse. Den nye storlufthavn skal fremover udgøre den samlede flytrafik fra Berlin, og Berlin Tegel og Berlin Schönefeld lukker som selvstændige lufthavne. Alt tyder dog på, at der som følge af de lave passagertal vil blive mere end rigeligt plads til at begynde med i Brandenburg-lufthavnen.

Den sydlige og helt nye startbane i Berlin Brandenburg bliver efter planen taget i brug fra 4. november, og trafikken fra Berlin Tegel overflyttes 8. november.

Berlin Brandenburg er delvist bygget på infrastruktur fra Berlin Schönefeld. Det betyder, at Schönefeld fra 25. oktober vil få IATA-koden BER, der også er koden for den nye lufthavn. Schönefeld-lufthavnen er i de seneste år blevet renoveret og udvidet for at blive tilpasset Berlin Brandeburg.

 

Relaterede artikler:

Forsinket Berlin-lufthavn skal bruge 2,2 mia. kroner

Schönefeld bliver til BER den 25. oktober

Berlin-lufthavn får lov at fortsætte