Et Airbus A319-fly fra Croatia Airlines. Selskabet vil benytte CRJ1000-fly på sine tre nye nordiske ruter.

Star Alliance-selskab får tre nye Norden-ruter

Norden får tre nye ruter til Kroatiens hovedstad, når Croatia Airlines går fra en til fire nordiske ruter.

Til maj øger det kroatiske flyselskab Croatia Airlines markant sin betjening af det nordiske marked. Det sker når Star Alliance-medlemmet åbner tre nye nordiske ruter fra Kroatiens hovedstad Zagreb til Stockholm Arlanda, Oslo Gardermoen og Helsinki Vantaa.

Croatia Airlines begynder at flyve til Arlanda tre gange om ugen fra den 19. maj, mens ruterne til Gardermoen og Vantaa bliver indviet den 21. maj med henholdsvis to og tre ugentlige flyvninger.

De tre ruter vil blive opereret frem til midten af oktober med flyvninger til Stockholm Arlanda mandag, onsdag og fredag, flyvninger Oslo Gardermoen torsdag og søndag samt flyvninger til Helsinki tirsdag, torsdag og søndag. Selskabet fløj til og fra Arlanda for mere end 15 år siden, men har aldrig før betjent Oslo Gardermoen og Helsinki Vantaa.

Alle tre ruter vil blive betjent med 100-sæders CRJ1000-fly, som det spanske regionalflyselskab Air Nostrum vil operere to eksemplarer af på vegne af Croatia Airlines. CRJ1000-flyene afløser de Fokker 100 fly fra kroatiske Trade Air, som Croatia Airlines benytter i dag, og vil også blive indsat på en række af selskabets eksisterende ruter.

Også bruges på CPH-rute
Foruden de tre nordiske ruter, så begynder Croatia Airlines fra midten af maj også at flyve til Rumæniens hovedstad Bukarest. Det vil ske tre gange om ugen frem til midten af oktober med selskabets egne Dash8-Q400 fly.

Croatia Airlines flyver i forvejen en gang dagligt mellem Zagreb og Københavns Lufthavn. Det sker i dag med en blanding af Airbus A319 og Dash8-Q400 fly. Det er planen, at CRJ1000 fra 1. maj skal bruges på seks af de syv ugentlige flyvninger på CPH-ruten.

Croatia Airlines åbnede sidste år fire nye ruter til Lissabon, Milano, Prag og Skt. Petersborg.

 

 

Relaterede artikler:

Croatia Airlines øger kapaciteten til København

Flere danskere rejser til Østeuropa