Star Tour: Færre rejsende til Tyrkiet

Star Tour forventer at færre danskere vil tage til Tyrkiet i år som følge af medieomtalen af de voldelige handlinger i landet.

Terrorhandlinger og borgerkrig har i de senere år indsnævret feltet af populære feriedestinationer. Således har Tunesien og Egypten været hårdt ramt, mens turisterne i stedet har valgt til Tyrkiet.

Men i den kommende sommer forventes det også, at Tyrkiet får tilbagegang i antallet af danske chartergæster. Det vurderer Star Tour, der er Danmarks næststørste charterarrangør.

“Der er sandsynlighed for, at sommersalget kan blive påvirket af den omfattende medieomtale af voldelige handlinger i Tyrkiet. De fleste episoder foregår ved grænsen til Syrien, der ligger op imod 1.000 kilometer væk fra de populære ferieområder. Men i folks bevidsthed kan det selvfølgeligt være svært at skelne,” siger pressechef Nikolai Johnsen fra Star Tour til CHECK-IN.dk.

De mest populære destinationer i Sydeuropa er stadig Spanien og Italien efterfulgt af Frankrig og Grækenland, mens Tyrkiet kommer ind på en femteplads.

Venter 200.000 danskere til Tyrkiet
Hos Star Tour og de øvrige charterarrangører stiller det store krav til kommunikationen, at få fortalt danskerne, at Tyrkiet stadigvæk er et sikkert rejsemål.

“Vores opgave som rejsearrangør er selvfølgelig at forklare vores danske kunder, at de store turistområder Alanya, Bodrum og Marmaris er sikre, og at man i år tilmed ser ud til at får endnu mere for pengene. Vi kan se, at priserne i år bliver 20 til 30 procent lavere på rejser til Tyrkiet, hvilket gør dem tæt på historisk billige,” forklarer Nikolai Johnsen.

Det store prisfald på rejser til Tyrkiet er udløst af, at Rusland har udstedt forbud mod at lade landets statsborgere tage på charterferie i landet. Det hænger sammen med en batalje i slutningen af november måned sidste år, hvor tyrkerne skød et russisk jagerfly ned tæt ved grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. Med udsigt til, at russerne bliver væk fra Tyrkiets ferieområder i den kommende sommer, er prisen på hotelværelserne faldet betydeligt.

“Vi forventer samlet set, at færre danskere vil tage til Tyrkiet i år, hvor tallet formentlig kommer til at være omkring 200.000 for hele branchen,” vurderer pressechefen.

For få år siden var der mellem 250.000 og 300.000 årlige danske rejsende til Tyrkiet, der på et tidspunkt overhalede Grækenland i popularitet.