Underskrivelse af den nye codeshare-aftale mellem Turkish Airlines og Icelandair. Foto: Icelandair

Icelandair i nyt samarbejde med Turkish Airlines

Icelandair og Turkish Airlines har indgået et samarbejde om codeshare, så passagererne hos de to flyselskaber fra hver sit hjørne af Europa vil få adgang til endnu flere destinationer.

Der er langt mellem Island og Tyrkiet, der ligger i henholdsvis det nordvestlige og sydøstlige hjørne af det europæiske kontinent.

På trods af den store afstand har det største flyselskab fra hvert af de to lande nu fundet hinanden omkring et partnerskab om codeshare. Således har Icelandair og Turkish Airlines underskrevet en codeshare-aftale, hvormed de to flyselskaber vil kunne tilbyde lettilgængelige flyforbindelser til deres kunder og altså udvide deres respektive rutenetværk.

Icelandairs passagerer fra det nordamerikanske og islandske marked kan rejse østpå via Turkish Airlines og Istanbul, mens kunderne hos Turkish Airlines vil kunne rejse fra eksempelvis Asien eller Mellemøsten og videre til destinationer i Icelandairs rutenetværk i Island og Nordamerika.

Aftalen blev underskrevet 4. juni 2023 ved den årlige generalforsamling i flyselskabernes internationale sammenslutning, IATA, der i år blev afholdt i Istanbul.

Deler syn på kundeservice
Med aftalen vil Icelandair og Turkish Airlines dermed kunne tilbyde sine kunder at rejse med en enkelt billet og samtidig checke deres bagage ind hele vejen til slutdestinationen.

”Vi er begejstrede for, at Turkish Airlines, som er det flyselskab, der flyver til flest lande i verden, er vores nye codeshare-partner. Vores strategi er at indgå partnerskaber med flyselskaber, der deler vores syn på kundeservice og åbner op for nye spændende muligheder for vores kunder,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef hos Icelandair.

”Med den nye aftale vil begge flyselskabers rutenetværk være bedre forbundet, og vi vil derfor kunne tilbyde vores kunder markant bedre flyforbindelser.”

Skaber værdifuld kommerciel fordel
Også fra Turkish Airlines er der glæde over etableringen af et codeshare-samarbejde med det islandske flyselskab.

”Vi er glade for at indgå denne codeshare-aftale med Icelandair. Med aftalen sigter vi mod at forbedre de rejsemuligheder, vi kan tilbyde vores passagerer via vores rutenetværk. Vi er også begejstret for, at vi gennem partnerskabet med Icelandair vil kunne skabe en værdifuld kommerciel fordel for begge flyselskaber,” siger Bilal Ekşi, koncernchef hos Turkish Airlines.

Rutenetværket hos Icelandair omfatter over 50 destinationer, mens Star Alliance-medlemmet Turkish Airlines kan tilbyde et af verdens største rutenetværk med i alt 344 destinationer i 129 lande.

 

Relaterede artikler:

Icelandair vil købe op til 25 Airbus A321XLR

Fem sæsonruter bliver til helårsruter hos Icelandair

Aalborg med i 10-års plan hos Turkish Airlines