Star Tour udfordrer Emirates

Fra november indsætter Star Tour sin egen charterflyvning fra København til Dubai. Der er ganske enkelt ikke pladser nok at få på det største fly, der fast beflyver København.

Når Emirates hver dag flyver med en Boeing 777-300ER mellem København og Dubai, er det med det største fly målt i antal passagerer, som i øjeblikket flyver regelmæssigt på København. I alt 427 passagerer er der plads til på kæmpeflyet.

Men det er åbenbart ikke nok for Star Tour. Charterarrangøren indsætter således sin egen charterflyvning hver lørdag i den kommende vinter fra 23. november 2013 til 29. marts 2014.

Det bliver en Boeing 737-700 fra Jet Time med 148 sæder, som skal tage den 6,5 timer lange tur til Dubai.

”Vi har i denne vinter haft en fantastisk efterspørgsel på Dubai. Og derfor er den naturligvis også på programmet næste vinter. Men det er svært at skaffe 148 pladser på en enkel afgang. Og vi har behov for at kunne sende gæster af sted i et fast tempo med udskiftning hver lørdag. Derfor er vi nødt til at have vores egen charterafgang,” forklarer Stig Elling.

Solsikre feriemål
I takt med at blandt andet flere og flere nyrige russere indtager rejsemål som Egypten og De canariske øer, bliver det i stigende grad nødvendigt at finde alternativer, hvor der også er garanti for sol uden at flyvetiden bliver for lang.

”Dubai er det mest solsikre rejsemål inden for så kort flyvetid, og temperaturerne er højere end på andre nære sol-vinterrejsemål. Danskerne efterspørger i meget høj grad netop det- solsikre feriemål, der egner sig til en uges ferie, altså uden en oversøisk flyvning. Samtidig er det ingen hemmelighed, at der er fyldt godt op på Kanarie øerne og i Egypten, så der er brug for alternativer,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Norwegian flyver frem til 6. april hver lørdag mellem København og Dubai og genoptager flyvningen fra 5. oktober.