Næste sommer vil Star Tour udbyde charter-serier til tre destinationer fra Aarhus Lufthavn. Rejsearrangøren har i øjeblikket en markedsandel på 36 % ud af den østjyske lufthavn, men forventer at øge til ca. 50 %. Star Tour har ingen aktuelle planer om at overtage Århus Charter - det vil være for dyrt i øjeblikket, udtaler Stig Elling.

Star Tour vil erobre 50 % af charter-markedet fra Aarhus Lufthavn

Næste sommer vil Star Tour udbyde charter-serier til tre destinationer fra Aarhus Lufthavn. Rejsearrangøren har i øjeblikket en markedsandel på 36 % ud af den østjyske lufthavn, men forventer at øge til ca. 50 %. Star Tour har ingen aktuelle planer om at overtage Århus Charter – det vil være for dyrt i øjeblikket, udtaler Stig Elling.

Året 2011 tegner til at blive et rekordår for Aarhus Lufthavn på chartersiden. I alt fem forskellige rejsearrangører vil flyve til 10-11 forskellige destinationer fra den østjyske lufthavn.

Star Tour er en af de fem rejsearrangører, der i stigende grad satser på charterrejser fra Aarhus Lufthavn, selvom gæstevolumen stadig er relativt beskeden. I sommeren 2010 sendte Star Tour ca. 10.000 gæster afsted fra Aarhus Lufthavn til Tyrkiet og Vestkreta.

Dette tal øges i 2011, når de to destinationer får selskab af Rhodos som ny og tredje destination. Star Tour forventer derfor indenfor et par år at kunne øge markedsandelen på charter fra Aarhus Lufthavn fra de nuværende 36 % til ca. 50 %. Dermed kommer Star Tour til at snappe det lokale Århus Charter i haserne, selvom salgsdirektør Stig Elling understreger, at man ikke udvider for “at spille Århus Charter ud af banen“.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi for et års tid siden rettede henvendelse til ejerne bag Århus Charter. Men på det tidspunkt var de for dyre til aten overtagelse kunne komme på tale,“ udtalteStig Elling ved et pressemøde i Aarhus Lufthavn i går. “Det er to meget dygtige piger, der driver Århus Charter. Men uden dem, er der ingen Århus Charter. Det bør man også have med i overvejelserne.“

Star Tour forventer en stor sæson i 2011 ovenpå 2010, hvor aktiviteterne i skolernes sommerferie var de største nogensinde. Selskabet har således indgået kontrakt med danske JetTime og tyrkiske Sun Express for flyvningerne ud af Aarhus Lufthavni 2011. Samtidig har Star Tour bevidst prissat rejserne fra Aarhus Lufthavn som de billigste sammenlignet med København, Billund og Aalborg.

Star Tour-planerneglæder også lufthavnsdirektør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn. “Jeg ser gode udviklingsperspektiver for feriecharter,“ udtaler lufthavnsdirektøren.

Størst er glæden dog over, at man har “flyttet lufthavnen“. Den forbedring af infrastrukturen, der er sket gennem de seneste par år, har rykket lufthavnen ca. 20 minutter tættere på E45. Dermed er lufthavnens optageområde udvidet med va. 35 % for passagerer indenfor en radius af 90 minutters kørsel fra Aarhus Lufthavn.

“Forbedringen af infrastrukturen er af uvurderlig betydning for Aarhus Lufthavn. Vi har nu fået et godt udgangspunkt for at kunne tiltrække nye operatører,“ siger Ole Paaske.

I de kommende måneder vil Aarhus Lufthavn gennemføre en omfattende markedsføringsindsats under temaet: ‘Nu flytter vi endnu tættere på dig’. “Mange vil sige, at vi er presset fra mange sider, ogat vi er i klemme. Vi vælger i stedet at anlægge et mere positivt synspunkt ogfortælle, at vi er lige i midten af det hele,“ fortæller lufthavnsdirektøren.

Foto: Star Tour ønsker at få en markedsandel på 50 % af samtlige charterrejsende fra Aarhus Lufthavn, afslører salgsdirektør Stig Elling.