Terminalbygingen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Stigende antal passagerer på indenrigsrute

Det gennemsnitlige antal indenrigspassagerer på indenrigsruten fra Aalborg til København er i marts steget med 22 procent i forhold til måneden før. I forhold til 2020 er der dog tale om en tilbagegang.

Når flyselskaber og lufthavne skal forsøge at illustrere den aktuelle passagerudvikling, er det nødvendigt at forholde sig til tilsvarende måneder i både 2019 og 2020 for at kunne tegne det rette billede.

Det er Aalborg Lufthavn et af mange eksempler på. Den nordjyske lufthavn rapporterer, at 20.358 passagerer rejste gennem terminalen i marts måned, og det var en tilbagegang på 49,8 procent i forhold til samme måned året før, hvor 40.545 passagerer blev registreret.

Marts 2020 var allerede påvirket af coronapandemien og sidste forårs nedlukning, hvorfor en sammenligning med med marts 2019 giver et mere nuanceret billede. I givet fald har passagertilbagegangen været på 83,4 procent fra 121.935 rejsende i marts 2019 til de lidt flere end 20.000, der benyttede lufthavnen i dette års marts.

Flere indenrigspassagerer i marts
Til trods for tilbagegangen er der optimisme i Aalborg Lufthavn omkring indenrigsruten. Her var der i marts 18.962 passagerer mod kun 14.024 i februar. Tager man højde for forskellen i antallet af kalenderdage, var passagergennemsnittet på 501 om dagen i februar, mens det i marts var steget til 612. Det svarer til en stigning på 22 procent fra februar til marts.

“Antallet af passagerer til og fra København er stigende, og der forventes mere fremgang i de kommende måneder, når aktiviteten i samfundet stiger. At vi allerede nu ser flere rejsende til København skyldes et større rejsebehov for erhvervslivet og mere kapacitet på ruten, hvor DAT løbende har sat flere fly ind og nu også vil flyve dagligt med deres store Airbus A320 fra start april,” forklarer Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

I tallet indgår også DAT-ruten til Bornholm, hvor der på til påsken var udsolgt på disse afgange.

KLM holder skansen
Mens der er fremgang i indenrigstrafikken, så ser det stadig sløjt ud med de internationale flyrejser. I marts var der blot 1.149 rejsende til og fra udlandet, og det skal holdes op imod 11.489 i marts 2020 og 36.518 i samme måned i 2019. 

Det hænger sammen med, at KLM er det eneste ruteflyselskab, der i øjeblikket tilbyder flyvninger fra Aalborg Lufthavn til udlandet. Ruten til det vitale trafikknudepunkt i Amsterdam Schiphol Airport kunne ydermere i marts fejre 10 års jubilæum og samlet 1,5 millioner passagerer.

“Vi har gennem årerne haft et stærkt samarbejde med KLM og særligt her under COVID-19-pandemien, hvor vi sammen har sikret at holde ruten åben,” understreger lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn i hård kamp om ruter

333 passagerer adskilte Billund og Aalborg

Største tilbagegang i Aalborg Lufthavns historie