Dreamlinere fra Norse Atlantic parkeret i Oslo Lufthavn. (Arkivfoto: Norse Atlantic | Facebook)

Stigende belægning hos Norse

Med en belægning på 73 procent i maj havde Norse Atlantic Airways stigende belægning for tredje måned i træk. Det norske flyselskab kan onsdag fejre etårsdag for første flyvning.

Belægningstallene hos Norse Atlantic Airways har ikke set for gode ud hen over vinteren og det begyndende forår, men flyene bliver nu i stigende grad fyldt op.

Således har Norse lagt trafiktallene for maj frem, og her fremgår det, at det belægningen i maj endte på 73 procent, hvilket var tredje måned i træk med stigende belægning.

I april havde det norske langdistanceflyselskab en belægning på 67 procent, mens tallet for marts lød på 60 procent. Belægningen for første kvartal endte på blot 54 procent. Norse opgør belægningstallene på baggrund af både rute- og charteroperationer.

I løbet af maj gennemførte Norse i alt 243 flyvninger, hvoraf 80 procent af flyvningerne ankom inden for 15 minutter efter planlagt ankomsttidspunkt. Selskabet endte med en regularitet på 100 procent, og det transporterede i alt 58.680 passagerer i løbet af maj.

Beskæftigelse til alle Dreamlinere
Norse Atlantic Airways glæder sig over, at selskabet begynder at have flere passagerer i flyene efter en noget udfordrende vinter.

”Vi er meget glade for at kunne rapportere, at vi i maj havde vores tredje højeste belægningstal siden driftsstart, og at vi så en månedlig stigning for tredje måned i træk,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef i Norse Atlantic Airways.

”Vi har arbejdet hårdt for at sikre en robust drift og tilstrækkeligt antal besætningsmedlemmer til at levere en betydelig stigning i produktionen i de travle sommermåneder, og vi ser frem til at byde velkommen om bord til et stigende antal passagerer i denne periode.”

Norse har frem til foråret 2024 subleaset fem af sine i alt 15 Boeing 787 Dreamlinere til spanske Air Europa. Otte af de resterende 10 Dreamlinere er i øjeblikket i drift, og de to sidste to forventes taget i brug i løbet af sommeren.

Onsdag markerer 1-året for første flyvning
I maj åbnede Norse Atlantic Airways nye ruter fra London Gatwick til henholdsvis Orlando og Fort Lauderdale i den amerikanske delstat Florida. Fra London er der dermed nu tre ruter, mens fire øvrige er sat til salg. Fra 1. juli 2023 vil Norse være den største langdistance-operatør til USA fra Gatwick-lufthavnen, når ruterne til Los Angeles og San Francisco åbner.

Onsdag 14. juni er det præcis ét år siden, at Norse gik på vingerne for første gang. Bjørn Tore Larsen fortæller, at selskabet nu med stolthed kan se frem, og at det vil have en fuldt operationel flåde, der betjener 12 destinationer – fem europæiske og syv amerikanske – i løbet af sommeren 2023.

”Vi er fortsat forpligtet til at leve op til vores løfte om at blive verdens første profitable lavpris-langdistanceflyselskab,” siger Norse-koncernchefen.

Norse har senest annonceret en ny rute fra London Gatwick til Miami, der åbner 18. september 2023. Samme dag er der også første flyvning fra Oslo til samme amerikanske destination.

 

Relaterede artikler:

Norse taber en halv milliard kroner i første kvartal

Medie: Norse opgiver USA-ruter fra Berlin

Norse ind på endnu en konkurrenceudsat rute