Norse Atlantic Airways' debutflyvning mellem Paris og New York. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Norse ind på endnu en konkurrenceudsat rute

Norse Atlantic Airways går ind på endnu en rute mellem Europa og USA, hvor der er konkurrence fra andre selskaber. Flyselskabet vil i alt have 13 USA-ruter i sommertrafikprogrammet.

Med den seneste ruteåbning sejler Norse Atlantic Airways – i overført betydning – atter en gang i hajfyldt farvand. Det norske flyselskab har nemlig etableret en rute mellem Paris-Charles de Gaulle og New York-JFK.

Det er endnu en strækning, hvor der er stor konkurrence, da blandt andet American Airlines, Delta Air Lines samt Air France i forvejen flyver mellem de to storbyer.

Norse har allerede en del af den slags ruter i porteføljen, da flyselskabet har søgt at etablere sig på de strækninger, hvor der i forvejen er store trafikstrømme grundet betydelig passagerinteresse for henholdsvis afgangs- og ankomstdestinationerne.

Det er kommet til udtryk ved, at selskabet i tillæg til den nye rute mellem Paris og New York blandt andet også flyver mellem New York og London og Berlin, og til juni år påbegynder selskabet driften på en rute mellem den amerikanske storby og Rom.

Syv flyvninger om ugen
Debutflyvningen på ruten blev foretaget den 26. marts, og fremadrettet vil den blive befløjet en gang dagligt i et af de Boeing 787-9 Dreamliner-fly, som Norse Atlantic Airways har otte af i flåden. De fire af flyene er i aktiv drift i øjeblikket, mens de andre fire holder parkeret.

Med lokale tidsangivelser vil den daglige afgang afgå fra hovedstadslufthavnen i Frankrig klokken 19.45, hvorefter den lander i JFK-lufthavnen klokken 22.00. Returflyvningen afgår fra New York klokken 00.30 og ankommer til Paris klokken 14.05, hvilket ligeledes er i lokal tid.

Norse Atlantic Airways oplyser, at ligesom selskabets flyvninger fra Oslo og Berlin til den amerikanske storlufthavn, så vil flyene, der betjener ruten fra den franske hovedstad, lande ved Terminal 7.

Beflyver en række amerikanske lufthavne
Bjørn Tore Larsen er tilfreds med, at tilføjelsen af Paris-New York til rutekortet og Rom senere på året betyder, flyselskabet vil have fem ruter mellem destinationer i Europa og til den amerikanske storby i den kommende sommer.

”Vi er begejstrede over at kunne tilbyde flere valgmuligheder til en overkommelig pris til de af vores passagerer, der vil rejse mellem de pulserende metropoler Paris og New York. Denne nye rute mellem de to byer vil give et løft til de oversøiske rejser og være til fordel for såvel turismen som erhvervslivet på begge sider af Atlanterhavet.”

Alt i alt vil Norse Atlantic Airways have 13 ruter fra Europa til USA i sommertrafikprogrammet, da selskabet blandt andet også beflyver Fort Lauderdale ved Miami, Los Angeles, Orlando, Boston, San Francisco samt Washington.


Relaterede artikler:

Norse-underskud på 3,36 millioner kroner om dagen

Fire nye Norse-ruter til USA

Ekstremt svage trafiktal hos Norse