En Airbus A350-900 fra Singapore Airlines. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Stopper Rom-rute fra København

Singapore Airlines har i snart et år haft en særlig corona-rute mellem København og Rom. Ved udgangen af maj stopper ruten, da der atter er efterspørgsel nok til separat at betjene de to byer.

Singapore Airlines er et af de flyselskaber, der under coronapandemien har forstået at udnytte luftens frihedsrettigheder til at sikre en økonomisk bæredygtig drift, mens der har været færre passagerer.

Det er blandt andet kommet til udtryk ved at forlænge eller slå flere ruter sammen. Således har Singapore Airlines siden den 16. juli sidste år fløjet tre gange om ugen mellem København og Roms Fiumicino-lufthavn ved at sammenlægge ruterne fra Singapore til både København og Rom, så ruten slutter i Rom med en mellemlanding i København.

Men nu er det snart slut med at rejse komfortabelt fra København til Rom, for Singapore Airlines genstarter de direkte flyvninger fra Singapore til den italienske hovedstad. Sidste afgang flyves derfor tirsdag den 31. maj.

”Da vi åbnede ruten til Rom var trafikken til Singapore og videre ud i verden hårdt ramt af COVID-19. Rom-flyvningen gav rejsende en unik mulighed for at opleve servicen og komforten ombord på vores Airbus 350 på en europæisk flyvning. Noget, der normalt kun kan opleves på en længerevarende flyvetur til Singapore og videre ud i verden,” siger Muhammad Raimi, direktør for Singapore Airlines i Norden.

Flere ruteforlængelser i netværket
Mange passagerer har det seneste år kunnet nyde godt af  Singapore Airlinens’ prisbelønnede service på den korte flyvning mellem København og Rom. Her har ruten været opereret af en 253-sæders Airbus A350-900 indrettet med Business Class, Premium Economy samt Economy Class.

Tricket med at betjene to destinationer på énn rute har Singapore Airlines også benyttet andre steder i rutenetværket under coronapandemien.

Således har ruten fra Singapore til Milano været forlænget til Barcelona, og fra Frankfurt har der været fløjet til New York-JFK, ligesom der også har været direkte flyvninger fra Manchester til Houston.

Det er luftfartens femte frihedsrettigheder, der har gjort det muligt for Singapore Airlines at operere med en række ruteforlængelser. Her er det muligt at opnå tilladelse til at sælge billetter til flyvninger mellem to fremmede lande med fly, der udgår fra eller slutter i flyselskabets eget hjemland.

 

Relaterede artikler:

Singapore Airlines skruer atter op fra CPH

Ny intraeuropæisk Singapore Airlines-rute

Singapore Airlines åbner rute fra CPH til Rom