Air India lander i Københavns Lufthavn den 16. september 2017 (Foto: CPH)

Stor interkontinental vækst i Københavns Lufthavn

De interkontinentale ruter i CPH havde i august en vækst i passagertallet på 15,9 procent, mens den samlede vækst lå på 5,6 procent.

Københavns Lufthavn fortsatte på vækstsporet i august måned, hvor i alt 2,9 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen. Det var 142.991 flere end i samme måned sidste år svarende til en vækst på 5,6 procent.

Der var både flere indenrigspassagerer og flere rejsende på Europa-ruterne, men den højeste vækst i august var på de lange, interkontinentale ruter, hvor der var 15,9 procent flere rejsende i forhold til samme måned sidste år.

”I løbet af det seneste år er der åbnet en række nye ruter, og det er effekten af dem, vi især kan se slå igennem i passagertallene nu,” siger Thomas Woldbye, CPHs administrerende direktør.

”Ruterne til Delhi, Hongkong og Amman eksisterede ikke sidste år, men der er også vækst på mange af de eksisterende ruter. Eksempelvis har Air Chinas rute til Beijing betydet, at der i august var knap 50 procent flere rejsende (til Beijing, red.). Senere i år åbner endnu en rute til Kina, nemlig til Chengdu,” siger Thomas Woldbye.

Trafikken til Tyrkiet vokser igen
Europa-trafikken steg i august med 3,9 procent, og det er især Tyrkiet, der efter nedgang i de senere år igen er på vej frem.

”Der har i en periode været nedgang i antallet af rejsende til Tyrkiet, men det billede er vendt i år. Det er især de klassiske turistdestinationer, der trækker flere passagerer, eksempelvis Antalya, hvor der i august var 47 procent flere rejsende, og Gazipasa der havde hele 133 procent flere,” siger Thomas Woldbye.

Fremgang for charter og transfer
Chartertrafikken vokser også igen med en fremgang på 12,8 procent i august, mens lufthavnen i juli måtte notere en tilbagegang i chartertrafikken på 9,2 procent.

Thomas Woldbye hæfter sig også ved, at der er vækst i antallet af passagerer, der transfererer i CPH. I august voksede antallet af transferpassagerer med 4,5 procent.

Større vækst i København end i Oslo og Stockholm
År til dato har flere end 20,5 millioner passagerer rejst gennem CPH svarende til en vækst på 3,6 procent i forhold til samme periode sidste år. Ser man på den interkontinentale trafik alene ligger væksten efter årets første otte måneder på 10,6 procent.

Væksten i Københavns Lufthavn lå i august måned på et højere niveau end i de andre skandinaviske hovedlufthavne. I Oslo Lufthavn havde man i august en vækst i passagertallet på fem procent, mens Stockholm Arlanda kun havde en fremgang på én procent i forhold til samme måned sidste år.

År til dato ligger væksten i Oslo på fire procent – en anelse over niveauet i CPH, mens væksten i Stockholm Arlanda ligger på to procent – altså under vækstniveauet i Københavns Lufthavn.

Relaterede artikler:

CPH’s sommertrafik slår alle rekorder

Juni var travleste måned i CPH’s historie

Varm maj ramte charterflytrafikken i CPH