(Foto: © LHR Airports Ltd. )

Storbritannien isoleres fra resten af verden

De fleste EU-lande har allerede lukket for flyvninger fra Storbritannien, og nu følger mange lande uden for Europa efter. Et land i Mellemøsten har valgt at forbyde alle internationale flyvninger.

Frygten for den nye coronavirusstamme N501Y, der har spredt sig med lynets hast i det østlige og sydøstlige England, fik søndag en lang række europæiske lande til at indføre forbud mod flyankomster fra Storbritannien.

Natten til mandag fulgte Danmark efter og besluttede med virkning fra den 21. december kl. 10.00 at forbyde flyvninger fra Storbritannien i 48 timer indtil videre.

Men nu reagerer mange lande uden for Europa også, og i løbet af ganske kort tid kan Storbritannien at være isoleret fra resten af verden. Det kan blive resultatet af, at lande som Argentina, Chile, Colombia, El Salavador, Canada, Rusland, Iran, Saudi-Arabien, Jordan, Marokko, Egypten, Kuwait, Oman, Pakistan, Indien og Hongkong som de første har meddelt forbud mod flyankomster fra London og andre britiske byer.

Danmark med i tyrkisk og svensk forbud
Det er ikke alene Storbritannien, der er blevet ramt af flyveforbuddet, idet Tyrkiet også har lukket for fly fra Danmark, Holland og Sydafrika, hvor der i samtlige tre lande også er konstateret den nye N501Y-virusstamme. Sent mandag eftermiddag besluttede Sverige at lukke grænsen til Danmark i indtil videre 30 dage.

Noget tyder dog på, at den lemmingeffekt, der foregik søndag og i de tidlige timer mandag morgen er båret af et forsigtighedsprincip, da der endnu ikke er tilstrækkelig viden om den nye virusstamme udover at den, ifølge den britiske regering, smitter 70 procent mere end den normale coronavirus. Dette forhold kan sætte hospitalskapaciteten under pres i mange lande, hvorfor bremserne øjeblikkeligt er slået i hos sundhedsmyndigheder over hele verden.

I Danmark og flere andre EU-lande er forbuddet indtil videre fastsat til 48 timer, mens Tyskland lukker ned for flytrafik fra Storbritannien frem til årsskiftet.

Lukker for al international flytrafik
I Saudi-Arabien er man gået mere drastisk til værks. Her er det blevet besluttet øjeblikket at lukke for alle internationale flyvninger til og fra kongedømmet på den arabiske halvø.

Forbuddet i Saudi-Arabien gælder foreløbigt i en uge og kan blive forlænget “indtil der foreligger mere medicinsk information om den nye virusstamme,” skriver lokale medier.

 

Relaterede artikler:

Lukker for passagerfly fra Storbritannien

Dansk Luftfart: Briterne har overreageret

Storbritannien forbyder passagerfly fra Danmark