Vagar Lufthavn på Færøerne. (Foto: Vagar Lufthavn)

Store flyselskaber har fokus på Færøerne

Færøerne er blevet et hit hos flere europæiske flyselskaber, der ønsker at tilbyde sine passagerer let adgang til den smukke natur i den nordlige del af Atlanterhavet.

Fremover kan Færøerne få besøg af endnu flere internationale turister, der ønsker at opleve den uspolerede natur.

Flyselskaberne KLM og Air France har nemlig indgået et nyt samarbejde med det færøske flyselskab Atlantic Airways, der skal give flyselskabernes passagerer bedre muligheder for at rejse til det lille, men populære land i Atlanterhavet.

Det nye samarbejde mellem Air France-KLM og Atlantic Airways betyder, at de, der bor på Færøerne fremover vil få nem adgang til flyselskabernes netværk af 314 destinationer i 116 lande. Atlantic Airways har ruter fra Vagar Lufthavn til København, Billund, Aalborg, Bergen, Edinburgh samt Reykjavik. Ligesom passagerer hos Air France-KLM vil få bedre adgang til Færøerne.

”Færøerne er inde i en meget positiv udvikling, og det ønsker vi selvfølgelig at tage del i og bakke op omkring. Derfor vil vi gøre det nemmere at rejse til denne populære destination. Vores afgange tilbydes både dem, der rejser med forretning som formål samt dem, der blot ønsker at opleve den skønne færøske natur,” siger Anita Wagner Feddersen, landechef for Air France-KLM i Danmark.

Vil udvide global rækkevidde
Hos Atlantic Airways ser man også frem til det fremtidig samarbejde med Air France-KLM.

”Vi er meget begejstrede for det nye samarbejde med Air France-KLM. Atlantic Airways er uden sammenligning det største selskab, der flyver til Færøerne, og Air France-KLM er en af de største globale luftfartselskaber. Sammen vil vi udvide vores globale rækkevidde og yderligere forbinde Færøerne med et omfattende netværk af destinationer over hele verden,” siger Jóhanna á Bergi, administrerende direktør i Atlantic Airways.

Atlantic Airways har base i Vagar Lufthavn, som også er den eneste lufthavn i Færøerne. Det nationale flyselskab har over 3.000 årlige afgange og i alt 12 destinationer. Flåden består af relativt nye Airbus A319 og A320.

Tyrkisk interesse for øriget
Færøerne er også populær i det sydøstlige Europa. Således har Turkish Airlines udvidet sit codeshare-samarbejde med SAS, så det tyrkiske flyselskab fremover vil have sine flybogstaver, TK, på SAS’ afgange med Airbus A320 til Vagar Lufthavn.

Den tyrkiske codeshare-forbindelse skulle oprindeligt have begyndt den 15. juni, men blev imidlertid udsat til den 25. juni. Det skriver routesonline.com.

Singapore Airlines begyndte som det første flyselskab at tilbyde afgange til Vagar via codeshare med SAS, der opererer på ruten mellem Københavns Lufthavn og Vagar Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Atlantic-direktør: Vi lever og dør for Færøerne

SAS skærer ned på rute til Færøerne

Ny avanceret indflyvning på Færøerne

Turisme giver fremgang på Færøerne

SAS bøvler fortsat med rute til Færøerne