Strand og pool vigtigere end netsurfing

Nem adgang til stranden og pool på hotellet er langt vigtigere for de danske chartergæster end trådløst internet. Kun hver tiende finder det vigtigt, at de kan surfe fra solsengen ved poolkanten.

Det er stadig de klassiske kriterier som afstanden til strand og by, pool på hotellet og prisen, der er vigtigst for de danske chartergæster. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, hvor 1.258 personer har deltaget.

Kun hver tiende finder det således vigtigt, at der er trådløst internet på feriehotellet. Det er langt vigtigere, at hotellet ligger tæt på byen. Med 57 procent er det faktisk vigtigere end rejsens pris, som 39 procent peger på, og også vigtigere end, at hotellet skal ligge tæt ved strand, hvilket 37 procent peger på.

”Det er nye toner, at bylivet er vigtigere end rejsens pris og beliggenhed tæt på strand. De nye tendenser kan hænge sammen med, at flere og flere danskere prioriterer det autentiske, når sommerferien skal vælges. Man ønsker at supplere det afslappede strandliv med kulturelle indtryk fra en lokal by, og det kan vi kun støtte op om,” siger kommunikationschef Rikke Koks Andreassen fra Apollo Rejser, der har fået lavet undersøgelsen af analysefirmaet Kompas.

På fremmarch
Ser man på, hvor mange der vil have pool på hotellet, svarer 21 procent, at det er vigtigt, men her er kvinder og mænd relativt uenige. 25 procent af de adspurgte kvinder vil have pool på hotellet på sommerferien, mens det kun er vigtigt for 17 procent af mændene.

Selvom efterspørgslen efter trådløst internet fortsat er begrænset, så er den på fremmarch.

”Hver tiende dansker, der skal på sommerferie i år, vil have trådløst internet på hotelværelset eller i hotellobbyen, og vi kan dermed konkludere, at det bliver vigtigere og vigtigere at være online i ferien. Facebook og internet har fundet vej til mange danskernes feriepraksis, hvor formålet både er informationssøgning og social kontakt. Mændene er tilsyneladende lidt mere interesserede i at være online på ferien med 13 procent og kvinderne lidt mindre med 10 procent,” konstaterer Rikke Koks Andreassen.