Norsk lufthavnsstrejke er aflyst

Ni norske lufthavne bliver ikke som varslet strejkeramt fra i dag kl. 11:00.

Torsdag klokken 10:00 mødtes repræsentanter for Avinor – der ejer og driver de fleste norske lufthavne – med repræsentanter fra flere fagforeninger til mægling hos den norske Riksmeklingsmann (statslig neutral mæglings institution, red.). Men kort efter midnat natten til fredag, lykkedes det parterne at finde en forhandlingsløsning.

“Både Spekter, LO og YS accepterede omkring midnat forslaget fra mægleren. Strejken, som var varslet fra fredag kl. 11:00 bliver derfor ikke iværksat. De rejsende bedes møde op som normalt,” lød det i en kort besked fra Avinor, der blev udsendt kl. 01:45 fredag morgen.

Dermed er de varslede strejker afblæst ved lufthavnene i Alta Bergen-Flesland, Førde, Haugesund, Honningsvåg, Leknes, Rørvik, Sandnessjøen og Ålesund-Vigra.

Der var oprindeligt udtaget 234 ansatte til strejke, men da alle disse havde nøglepositioner i trafikafviklingen på de ni lufthavne, så Avinor sig nødsaget til at varsle lukning af lufthavnene ved en eventuelstrejke. Undtaget ville do være ambulanceflyvninger eller anden trafik relateret til ”rigets sikkerhed”.

Avinors modpart på arbejdstagersiden har været  fagforeningerne LO Stat og YS Spekter. Stridens kerne har i første omgang været pensionsordningerne som Avinor, ifølge LO Stat, ønsker at forringe.

 

Relaterede artikler:

Storstrejke truer i Oslo Gardermoen

Sløjt år for norske lufthavne