Dornier 328JET fra Sun-Air. (Foto: Sun-Air of Scandinavia)

Sun-Air åbner rute til Humberside

Fra den 17. april vil Sun-Air starte flyvninger til Humberside fra Billund via Aalborg. Ruten er kommet i stand i et tæt samarbejde med Siemens Wind Power.

Søndag den 17. april åbner endnu en udenrigsrute fra Billund Lufthavn. Denne gang er destinationen Humberside i den østlige del af Midtengland, og Sun-Air er operatør som franchisepartner for British Airways.

Ruten vil blive betjent med i første omgang to ugentlige afgange på fredage og søndage. Om fredagen flyves fra Billund kl. 15.10 og med ankomst i Humberside kl 16.25 lokal tid. Undervejs er der en mellemlanding i Aalborg Lufthavn.

Søndagsafgangen fra Billund til Humberside er dog direkte. Her flyves der kl. 18.00 direkte til Humberside, men på returrejsen skal flyet ned i Aalborg undervejs, således at ankomsten i Billund bliver kl. 22.10.

Ruten er blevet til i tæt samarbejde med vindmøllegiganten Siemens Wind Power, der har store aktiviteter ved den engelske østkyst. At ruten går via Aalborg Lufthavn skyldes da også, at vindmølleproducenten har tre afdelinger i Aalborg-området, hvor der er stor rejseaktivitet frem og tilbage til Humberside.

“Vores strategi er at tilbyde direkte ruter i tæt samarbejde med det regionale erhvervsliv, og den strategi følger vi med åbningen af ruten Billund-Aalborg-Humberside. Vi har arbejdet tæt sammen med Siemens Wind Power og Humberside Airport for at udvikle denne niche, som samtidig er en værdifuld mulighed for markedet generelt,” siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard fra Sun-Air.

Håber på flere afgange
Sun-Air vil benytte de velkendte 32-sæders Dornier 328 jetfly på ruten, og flyvetiden er på en time og 30 minutter, hvortil der lægges 40 minutter, når der skal mellemlandes i Aalborg.

Med tiden håber Sun-Air at kunne øge antallet af afgange på ruten, så der bliver en endnu bedre betjening.

“Vi planlægger at øge antallet af afgange og har et ønske om at tilbyde mindst yderligere en ugentlig afgang i løbet af efteråret og med mulighed for at tilføje endnu flere afgange. Dette er for at imødekomme de danske underleverandørers behov for en direkte forbindelse mellem de to regioner,” forklarer Kristian Tvergaard.

Det er ikke første gang, at Sun-Air udvikler nye ruter i samarbejdet med det regionale erhvervsliv. Tidligere er der blevet åbnet ruter i samarbejde med blandt andet Arla Foods, Grundfos og LEGO.

Humberside er en gammel kending i det danske marked. SAS fløj i fem måneder fra efteråret 2013 til foråret 2014 mellem København og Humberside. I det jyske marked etablerede daværende Cimber Air i 1987 en rute fra Esbjerg til Humberside, og denne rute blev sidenhen overtaget af Newair, der fløj den frem til begyndelsen af 1990´erne.