Dornier 328JET fra Sun-Air. (Foto: Sun-Air of Scandinavia)

Sun-Air åbner tysk indenrigsrute fra Hamborg

Fra midten af januar 2019 vil Billund-selskabet Sun-Air kunne tilbyde to daglige flyvninger fra Hamborg til en destination i det sydlige Tyskland.

For lidt mere end fire måneder siden åbnede Sun-Air of Scandinavia en rute mellem Freidrichshafen og Düsseldorf i samarbejde med British Airways, som Billund-selskabet er franchisepartner for.

Med en 32-sæders Dornier 328JET har Sun-Air fløjet 11 gange om ugen mellem de to tyske byer, og det har været en så stor succes, at der bliver placeret endnu et fly i Bodensee-Airport Friedrichshafen. Det skal fra den 14. januar 2019 flyve 11 gange om ugen mellem Friedrichshafen og Hamborg. Dermed kommer Sun-Air til fast at betjene to tyske indenrigsruter. 

Der flyves mandag til fredag samt på søndage kl. 07.25 fra Friedsrichshafen med ankomst i Hamborg Lufthavn kl. 08.45. Flyet returnerer kl. 09.10 og vil 80 minutter senere ankomme i den sydtyske lufthavn, der ligger 666 kilometer længere sydpå. Aftenflyet afgår kl. 17.25 fra Friedrichshafen og flyver tilbage fra Hamborg kl. 19.10.

Flyet, der skal benyttes til den nye Hamborg-rute, har tidligere haft base i Aarhus Lufthavn, men her blev konkurrencen med SAS på Oslo-ruten fra den østjyske lufthavn så hård, at Sun-Air har valgt at flytte flyet til Sydtyskland, hvor det i stedet kan skabe en større indtjening til selskabet.

Stor købekraft
Sun-Air har allerede konstateret, at optageområdet for Bodensee-Airport Friedrichshafen er særdeles attraktivt med en stor købekraft, og det er også en af årsagerne til, at man så hurtigt tør investere i placeringen af endnu et fly i lufthavnen, der betjener en befolkning i Tyskland, Østrig, Schweiz og Liechtenstein, der støder op til Bodensøen. 

“Vi er glade for, at vi efter den vellykkede opstart af vores rute til Düsseldorf er blevet endnu mere fortrolig med det attraktive marked i firelande-regionen og nu kan udvide vores tilstedeværelse betydeligt. Den eksisterende høje kvalitet af efterspørgsel efter regionale indenrigsruter passer perfekt til vores produkt for kræsne forretningsrejsende og vil nu også kunne benyttes af rejsende til og fra Hamborg,” siger administrerende direktør Kristoffer Sundberg fra Sun-Air.

Byen Friedrichshafen har 60.000 indbyggere og hører til delstaten Baden-Württemberg, men i lufthavnens optageområde skulle der angiveligt være 69.000 virksomheder, og området kan blandt andet bryste sig af en stor købekraft og lav arbejdsløshed.

Lufthavnen ligger tæt på 50 større skiområder i Alperne, og især St. Anton, Lech, Flims/Laax, Davos og Klosters har en god tilgængelighed fra den sydtyske lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Sun-Air presset væk fra Aarhus-rute

Sun-Air har taget hul på tysk indenrigsflyvning

Sun-Air starter tysk indenrigsflyvning