Sun-Air køber fly- og vedligeholdelsesværksted

Sun-Air har overtaget virksomheden ScanTech i Sindal Lufthavn, Dermed vil det Billund-baserede flyselskab fremover have værkstedsfaciliteter i Billund, Aarhus, Thisted og Sindal.

Efter længere tids forhandlinger kunne Sun-Air of Scandinavia A/S i går sætte underskriften på en kontrakt om overtagelse af ScanTech (Scandinavian Aircraft Technologies A/S) i Sindal Lufthavn.

Med overtagelsen får Sun-Air et fly-, komponent- og vedligeholdelsesværksted, som er godkendt af EASA og FAA, ScanTech har specialiseret sig i Hawker Beechcraft og Cessna Citation samt Pratt & Whitney motorer og beskæftiger i underkanten af 20 medarbejdere.

Samme antal medarbejdere har Sun-Air i øvrigt i dag i sit eget nordjyske flyværksted – det tidligere North-West Air Service A/S – der ligger i Thisted Lufthavn i Tved.

Overtagelsen af ScanTech passer godt ind i Sun-Air portefølje, idet selskabet og dets virksomheder i dag er dansk distributør af fly af typerne Cessna, Cirrus og Money med et omfattende reservedelslager. Herudover er Sun-Air også Pratt & Whitney servicecenter i Danmark.

“Vi forventer, at et tæt samarbejde mellem Sun-Air og ScanTech vil kunne skabe yderligere ekspertise og synergieffekt samt nye forretningsmuligheder for begge virksomheder,“ siger Sun-Air´s administrerende direktør i en kommentar til overtagelsen.

Mange års ekspertise
ScanTech har været drevet af fire personer, der har været i branchen i en årrække. Ejerkredsen har bestået af Tom Hedegaard Hassing, Mads-Henrik Nørgaard Jensen, Jens Nørgaard Jensen samt Evan Grønhøj. Fremover bliver Tom Hedegaard Hassing daglig leder med direkte reference til Niels Sundberg, der indtræder som ny administrerende direktør i selskabet.

ScanTech blev etableret i 2004 på resterne af det tidligere Business Flight Services, som havde drevet forretning i 25 år. Selskabet udfører alle slags reparationsarbejder med speciale i flymotorer. Herudover er selskabet leveringsdygtige i flyreservedele med særlig ekspertise inden for King Air og B1900.

ScanTech råder over en hangar på 1.500 kvadratmeter i Sindal Lufthavn, der har en bane på 1.200 meter til rådighed for fly, der skal til service i lufthavnen.

I det senest aflagte årsregnskab for 2013 kom ScanTech ud med et underskud på 1,3 mio. kroner. De seneste fem års regnskaber viser sammenlagt et underskud på 287.000 kroner. Selskabets egenkapital var per 31. december på 2,6 mio. kroner og består af den bogførte værdi af bygninger og varelager.