Sun-Air Dornier 328JET (Foto: Oddgeir Tørresdal)

Sun-Air og Qatar Airways i samarbejde

Danske Sun-Air har indledt et codeshare-samarbejde med mellemøstselskabet Qatar Airways.

Et af verdens største og hurtigst voksende flyselskaber indleder nu et samarbejde med det danske flyselskab Sun-Air. Det er mellemøst-selskabet Qatar Airways, der fra mandag har et codeshare-samarbejde med Sun-Air på otte af det lille Billund-baserede flyselskabs ruter ind og ud af Jylland og Sverige.

Det betyder at Qatar Airways har rutenumre på Sun-Airs flyvninger. Konkret drejer det sig om ruterne fra Billund til Bruxelles, Manchester, München og Oslo, samt ruterne fra Oslo til Aalborg og Aarhus, ligesom ruten mellem Aarhus-Aalborg og Sun-Airs rute fra Gøteborg til Manchester er med i samarbejdet.

”Vi er glade for, at samarbejdet med Qatar Airways er i hus. For os er det et meget vigtigtsamarbejde, som vi i længere tid har arbejdet på at få i stand. Det giver vores jyske kunder en unikmulighed for med kun et stop at opnå forbindelse til Qatars Airways’omfattende globale rutenet fraDoha,“ forklarer Sun-Airs kommercielle direktør Kristian Tvergaard, som tilføjer:”Jeg eroverbevist om, at vores kunder desuden vil sætte pris på Qatar Airways’ inflight service, som er afsamme høje kvalitet som Sun-Airs.“

Mellem to jyske lufthavne
En lang række andre Sun-Air ruter er ikke omfattet af samarbejdet. Det er ruter, hvor Qatar Airways ikke flyver til de destinationer, som ruterne er imellem. Det er blandt andet ruterne fra Billund til London City, Stavanger, Bergen og Düsseldorf samt ruterne fra Aarhus til Gøteborg og Stockholm Bromma samt ruten mellem Aalborg og Stavanger.

Qatar Airways flyver hverken til Aarhus eller Aalborg. Ruten mellem de to jyske lufthavne er med i samarbejdet, da der reelt er tale om en mellemlanding på visse ugedage på ruten mellem Aarhus og Oslo, som Qatar Airways flyver fra til Doha.

Giver god mening
At det lille danske flyselskab går sammen med Qatar Airways giver god mening når man ser på hvilken alliance Qatar Airways de seneste knap to år har været en del af. Og når man ser på hvilket stort europæisk flyselskab Sun-Air igennem mange år har været franchise-partner for. Qatar Airways blev nemlig i november 2013 en del af oneworld-alliancen, hvor British Airways er det største europæiske medlem.

Netop British Airways har Sun-Air arbejdet tæt sammen med i mange år. Alle Sun-Airs flyvninger opereres med BA-rutenumre og selskabets fly er malet i de røde, hvide og blå British Airways-farver med et stort ”British Airways” hen langs siden og kun et lille ”Sun-Air” forrest på flyet.