Sundberg-familien indtog Aarhus Lufthavn

Finlands ambassadør i Danmark, Maarit Jalava, klippede mandag snoren til den nye flyrute mellem Aarhus Lufthavn og Helsinki. Der var samtidig dømt familieudflugt på Sun-Air´s åbningsflyvning, hvor ejer og direktør Niels Sundberg havde taget sønnen Kristoffer og datteren Susanne med som besætning.

Sun-Air of Scandinavia´s ejer og administrerende direktør Niels Sundbergstrålede om kap med forårssolen, da selskabet mandag åbnede den fjerde nordiske rute fra Aarhus Lufthavn.

Temperaturen havde sneget sig op i nærheden af 12 grader og markerede dermed årets hidtil varmeste dag i Danmark, hvor netopmålestationen i Aarhus Lufthavn førte an.

Ruteåbningen fra Aarhus Lufthavn havde Helsinki som destination. Ikke en destination som Sun-Air er ukendt med, idet selskabet i næsten fem år har opereret en rute fra Billund Lufthavn til den finske hovedstad. Denne rute er dog opgivet samtidig med, at ruten fra Aarhus Lufthavn er blevet etableret. Men ruten fra Billund har også kostet Sun-Air i omegnen af 7 millioner kroner i løbet af dens levetid.

Derfor håber Sun-Air, at der vil være et bedre potentiale for ruten fra Aarhus Lufthavn. Den “psykologiske rejseretning“ er rigtig, når man kører nordpå for derefter at flyve videre mod nord, hvor mange flypassagerer tidligere har kørt sydpå til Billund Lufthavn for atter at flyve nord´på mod Helsinki.

En kortere transporttid til lufthavnen kombineret med en kortere flyvetid skulle gerne give gevinst i sidste ende.

“Det var første gang her til morgen, at jeg benyttede den nye vej til Aarhus Lufthavn. Jeg var her rent faktisk hurtigere fremme, end hvis jeg var kørt til Billund Lufthavn og havde startet mit eget fly og derefter fløjet over mit eget hus på vej herop,“ sagde Niels Sundberg i sin åbningstale om den forbedrede infrastruktur til Aarhus Lufthavn.

Niels Sundberg kunne samtidig fortælle, at det netop i foråret2011 er 20 år siden, at Sun-Air´s etablerede sigi Aarhus Lufthavn, hvorfor det er med ekstra stolthed, at ruten kunne åbnes.

Familien Sundberg bød velkommen ombord

Åbningsflyvningen varsamtidig en ren familiebegivenhed, idet Niels Sundberg og sønnen Kristoffer sad i cockpittet på Dornier 32-jetflyet, mens datteren Susanne var stewardesse ombord på gårsdagens flyvning til Helsinki.

Den finske ambassadør i Danmark, Maarit Jalava, fik af Aarhus Lufthavn´s direktør Ole Paaske overrakt en Fiskars-saks, og med den finskproducerede saks kunne ambassadøren klippe det blå-hvide bånd, der i farver symboliserede det finske flag samt luftfartsselskabet Finnair, der er Sun-Air´s codeshare-partner på den nye rute fra Aarhus.

Sun-Air flyver seks gange ugentligt mellem Aarhus og Helsinki, hvorfra der er gode forbindelser til Asien samt Baltikum og Rusland. Aarhus Lufthavnbliver med den nye rutesamtidig den eneste jyske lufthavn, der kan tilbyde direkte flyforbindelse til alle de store nordiske hovedstæder.