British Aerospace BAe ATP fra NextJet. (Foto: Anna Zvereva / Wikimedia Commons)

Svensk flyselskab er gået konkurs

Det regionale svenske flyselskab Nextjet har i dag kastet håndklædet i ringen. Selskabet har indgivet konkursbegæring og aflyst alle flyvninger efter kl. 13.00.

Nextjet har i dag standset sine betalinger og indgivet konkursbegæring. Dermed er det ikke muligt for det svenske regionale flyselskab at gennemføre sit trafikprogram, hvorfor alle flyvninger efter kl. 13.00 idag er blevet aflyst.

Det er selskaberne Nextjet AB og Nextjet Sverige AV, der er omfattet af konkursen.

“Det er dybt beklageligt, at bestyrelsen har været tvunget til at tage denne beslutning. Specielt for vores passagerer som rammes direkte af dette og for vort personale, men også for vores leverandører og samarbejdspartnere,” udtaler Magnus Ivarsson, administrerende direktør i Nextjet i en pressemeddelelse.

Konkursen kommer i kølvandet på en situation sidste efterår, hvor den svenske transportstyrelse midlertidigt måtte inddrage det svenske flyselskabs driftstilladelse, da økonomien ikke så særligt god ud. Driftstilladelsen fik selskabet tilbage den 17. november efter at have fået en kapitalindsprøjtning på 40 millioner svenske kroner samt frasolgt fly til en samlet værdi af 70 millioner svenske kroner.

Fire investorer kom med hver 10 millioner svenske kroner i driftskapital. Der var tale om de to flyselskaber Air Åland og Alandia Air samt de finske virksomheder Solving og energiselskabet Herrfors. Men det har tilsyneladende ikke været tilstrækkeligt.

“Vi har gjort alt, som står i vores magt for at finde en løsning, men det er desværre ikke lykkedes. Det som sker nu, er at kuratorerne kommer til at tage beslutning om selskabets fremtid,” siger Magnus Ivarsson.

ABBA-medlem var investor
Nextjet havde frem til konkursbegæringen i alt otte fly i drift, fordelt på fem British Aerospace BAe ATP samt tre Saab 340. Selskabet fløj til destinationer i Sverige og Finland og havde op imod 300 ansatte.

Selskabet blev etableret i 2002 med fokus på indenrigstrafik i Mellem og Nordsverige. Det tidligere ABBA-medlem og guitarist Björn Ulvaeus har på et tidspunkt været inde over som en af investorerne bag flyselskabet.

En række af indenrigsflyvningerne var tidligere opereret på kontrakt for Rikstrafiken, mens Nextjet også har været på vingerne for Sverigeflyg, da dette varemærke eksisterede. Herudover har selskabet været kendt for blandt andet ”Rockflyget” – et koncept, hvor NextJet fløj svenskerne til de største koncerter i Stockholm og Gøteborg samt ”Skidflyget”, hvor NextJet var transportør til nogle af de mest populære skisportssteder i Sverige.

Tidligere har NextJet også fløjet til Københavns Lufthavn fra Linköping og Örebro.

 

Relaterede artikler:

Nye investorer sikrer NextJets fremtid

Domstol: NextJet skal informere om flystop

SAS opsiger codeshare-aftale med Nextjet

DAT skal atter flyve for NextJet

NextJet lukker CPH-ruter