ATR 72-500 fra det svenske flyselskab Air Leap. Foto: Air Leap

Svensk flyselskab med 30 procent passagervækst i 2020

Air Leap har i modsætning til konkurrenterne udvidet med en række nye ruter i 2020, hvor selskabet flyflåde også blev udvidet fra tre til ni fly.

Flyselskabet Air Leap opstod i Sverige i 2018 på resterne det konkursramte svenske flyselskab NextJet. Siden er det gået stærkt fremad, og mens 2020 var et katastrofalt år for langt de fleste flyselskaber i verden, havde Air Leap sit bedste år nogensinde.

Da det sydlige Sverige i foråret 2020 var stort set uden flytrafik på grund af coronapandemien, valgte Air Leap i modsætning til andre flyselskaber at øge sine aktiviteter og starte en række nye ruter.

”Vi så, at vi havde kapacitet til at udvide vores flyvninger på samme tid som erhvervslivet i det sydlige Sverige ønskede, at der igen blev ​​flyforbindelser til Stockholm. Vi vidste, at det ville være en udfordrende første tid, men vi så hurtigt, at antallet af passagerer steg støt,” siger Emelie Ahlin, der er marketingchef i Air Leap.

Fokus på Stockholm Bromma
Selskabet etablerede i slutningen af ​​maj 2020 ruter fra Visby på Gotland til både Stockholm Bromma og Stockholm Arlanda. Derefter startede selskabet ruter fra Ronneby og Halmstad til Stockholm Bromma og udvidede samtidig fra Visby med en rute til Göteborg. I slutningen af ​​august åbnede Air Leap yderligere ruter fra Göteborg, Malmø og Ängelholm til Stockholm Bromma.

Den store satsning betød, at selskabets passagertal i løbet af august, september og oktober 2020 blev næsten fordoblet i forhold til samme periode året før. Selskabet måtte dog midlertidigt indstille nogle af de nye ruter i løbet af efteråret 2020 på grund af rejserestriktioner i Sverige.

Samlet set steg antallet af passagerer hos Air Leap i 2020 med næsten 30 procent i forhold til året før, hvor Air Leap dog også blot et lille regionalt flyselskab med et par ruter i Sverige. ”Vi turde satse i en meget usikker tid, hvilket viste sig at være en succes for os,” siger Emelie Ahlin.

Vil have flere ATR 72-fly
Ud over at åbne nye ruter i 2020, udvidede selskabet også flåden fra tre til ni fly. Blandt de nye fly var en ATR 72-500, som tidligere har været en del af flåden hos det danske flyselskab DAT, og Air Leap ønsker fremover at få flere ATR 72-fly i flåden i takt med at luftfarten vender tilbage til mere normale tilstande.

”Vi er overbeviste om, at rejselivet langsomt men sikkert begynder at vende tilbage til det normale, når vaccinationerne er kommet ordentligt i gang,” siger Emelie Ahlin.

”Vi vil følge udviklingen og indsætte flere afgange og en bedre tidsplan. Ud over destinationer og ruter arbejder vi på at få vores IOSA-certificering i år. Det vil muliggøre samarbejde med andre flyselskaber og lettere transit til destinationer, der flyves af vores partnere,” siger marketingchefen for det svenske flyselskab.

 

Relaterede artikler:

Svensk flyselskab trodser coronakrisen

Svensk flyselskab udfordrer SAS på endnu en rute

Svensk flyselskab kaster håndklædet i ringen