Indenrigsterminalerne 2 og 3 i Sydney Airport. Foto: MDRX, CC 4.0

Sydney-lufthavn afviser milliardtilbud

En række investorer ville i fællesskab købe Sydney Airport for over 100 milliarder kroner, men den statsejede lufthavnen har sagt nej.

22,3 milliarder australske dollar, eller hvad der svarer til 106 milliarder kroner.

Det var, hvad de tre investorer IFM Investors, QSuper og Global Infrastructure Partners (GIP) ville give for Sydney Airport. Men Australiens største lufthavn afviser fuldstændig.

Milliardtilbuddet kom på bordet 5. juli, men torsdag oplyste lufthavnen, at den ikke er interesseret i at blive solgt for dette beløb.

”Sydney Airports bestyrelser har nøje overvejet det vejledende tilbud – herunder at have fået rådgivning fra deres økonomiske og juridiske rådgivere. Bestyrelserne har enstemmigt konkluderet, at det vejledende tilbud undervurderer Sydney Airport og ikke er i aktionærernes interesse,” lyder det fra Sydney Airport i en erklæring ifølge Forbes.

Lufthavn har tro på fremtiden
Købstilbuddet fra Melbourne-baserede IFM Investors og resten af konsortiet kom i en tid, hvor Sydney Airport fortsat lider stærkt under coronapandemien. Lufthavnen har rapporteret, at passagertrafikken faldt med 59 procent i maj i år sammenlignet med samme måned i 2019. Men lufthavnen er klar til at skrue op, når pandemien aftager.

”Sydney Airport er stærkt positioneret til at levere vækst, efterhånden som vaccinationsraterne stiger, og vi bevæger os ind i genopretningsperioden efter pandemien. Lufthavnen har hurtigt tilpasset sig COVID-miljøet, styrket sin balance og haft en tæt omkostningsstyring for at opretholde fleksibilitet til at reagere på en række genopretningsscenarier og forfølge fornuftige vækstmuligheder, når genopretningen tager fart,” siger Sydney Airport.

Investorerne bag milliardtilbuddet er overraskede og skuffede over afvisningen fra Sydney Airport. De hævder, at lufthavnen har udfordrende tider fremadrettet.

Interesse fra flere sider
Efter buddet fra IFM Investors og resten af konsortiet indløb der også interesse fra den australske investeringsfond Macquarie. Den havde angiveligt talt med blandt andet lokale pensionsfonde om at afgive et fælles bud på storlufthavnen. Indtil videre kender offentligheden ikke til et konkret bud på lufthavnen.

Interessen for at købe Sydney Airport kommer i en tid, hvor Australiens grænser fortsat er lukkede, og hvor coronasmitten stadig skaber problemer for landet.

Hvis Sydney Airport på et tidspunkt bliver solgt for over 100 milliarder kroner, vil det være den største australske handel nogensinde. Og samtidig et af de største lufthavnssalg, verden nogensinde har set.

 

Relaterede artikler:

Lufthavn kan blive solgt for trecifret milliardbeløb

Porsche overtog startbane i Sydney Airport

Sydney får lufthavn nummer to