SAS-fly i Aarhus Lufthavn.. (Arkivfoto: Aarhus Airport | PR)

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

SAS har netop på et pressemøde i Aarhus Lufthavn præsenteret en markant satsning, der vil betyde, at selskabet årligt vil udbyde 300.000 sæder på i alt syv ruter.

En appelsin er faldet ned i turbanen hos Aarhus Lufthavn. SAS har netop på et pressemøde meddelt, at man etablerer fem nye ruter fra den østjyske lufthavn, konverterer en sæsonrute til helårsrute og øger indenrigsbetjeningen med 20 procent.

Samlet set en investering i Aarhus Lufthavn på 300.000 flysæder fordelt på tre til fire fly. Det handler således om flere ruter, flere afgange og flere passagerer. SAS oplyser, at man ønsker at investere et trecifret millionbeløb i Aarhus Lufthavn. En investering, der i samarbejdets første år skal give omkring 200.000 nye passagerer i Aarhus Lufthavn, der i 2016 blot havde 383.154 rejsende gennem terminalen.

De nye ruter går til Stockholm, Oslo, og München, mens sommerens sæsonrute til Málaga bliver til helårsrute. Herudover starter SAS i sommeren 2018 nye sæsonruter til Mallorca og Split i Kroatien. Samtidig øges kapaciteten med 20 procent på indenrigsruten til København.

SAS-rutekort fra Aarhus Lufthavn (sommeren 2018)

”Vi kan se et væsentligt potentiale i området. Vi styrker indenrigstrafikken med flere ekstra daglige afgange mellem Aarhus og København. Det giver bedre mulighed for at anvende fly som transport til København, hvor der er adgang til vores globale netværk. Derudover skaber vi en række direkte ruter fra Aarhus til feriedestinationer, som vi vil blive ved med at videreudvikle. Dette er en stor satsning for SAS sammen Aarhus Airport, og satsningen er med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus,” siger Lars Sandahl Sørensen, der er koncerndirektør i SAS.

Det østjyske erhvervsliv peger på SAS
Med et sted mellem tre og fire fly til at betjene Aarhus Lufthavn har det skandinaviske flyselskab vist, at man mener det alvorligt, når man nu går ind i den østjyske lufthavn med en så stor satsning.

Fra Aalborg flyver SAS i dag på indenrigsruten til København samt til Oslo, og ligeledes fra Billund flyver SAS til København, Oslo og Stockholm.

Det fremgår dog ikke, hvorfor SAS pludseligt har kastet sin kærlighed på en jysk lufthavn, som man notorisk har undgået til satsninger på udenrigstrafik. I stedet har SAS i flere år flirtet med Billund og Aalborg i forhold til nye rutesatsninger – også på sæsonruter til fritidsrejsemarkedet.

Ifølge Aarhus Lufthavn er det et konkret forsøg med at imødekomme ønsker fra lufthavnens erhvervskunder.

”For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger,” siger Torben Boldsen, der er bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Lufthavn: Vi har åremålsaftale med SAS

SAS og Aarhus Lufthavn i strategisk samarbejde

SAS opgiver fritidsruter fra Aarhus Lufthavn

Ny SAS-rute redder første halvår for Aarhus Lufthavn

SAS skaber fremgang i Aarhus Lufthavn