TAP Portugal skal privatiseres

Det portugesiske Star Alliance-medlem TAP Portugal er på vej mod en privatisering. Selskabet er blandt de førende aktører på ruter til Sydamerika og Afrika, og LATAM Airlines Group og Iberia nævnes som nogle af de potentielle bejlere til en strategisk ejerpost i selskabet.

Star Alliance-selskabet TAP Portugal er på vej mod en privatisering. Ifølge selskabets koncernchef Fernando Pinto kan processen tage sin begyndelse allerede i 2011. Det skriver ATW.

TAP Portugal er bredt kendt som et af de førende selskaber på ruter til Afrika og Sydamerika. Alene til væksttunge Brasilien opereres op til 80 ugentlige afgange fra den portugesiske hovedstad.

Ifølge TAP-chefen Fernando Pinto er der ringe vækst i det europæiske marked, hvorfor TAP Portugal ertvunget til at fokusere på at udvikle selskabets langdistanceruter, som genererer omkring 50 procent af selskabets samlede indtægter. Men alligevel vælger selskabet indtil videre atsætte eventuelleekspansionsplaner på langruterne på stand by.

Den forestående privatiseringsproces kræver, at en strategisk investor melder sig på banen. En af bejlerne kunne være brasilianske TAM og chilenske LAN Airlines, der er igang med en sammenlægning under LATAM Airlines Group. “Vi er åben overfor alle muligheder. Ingenting er umuligt,“ siger TAM-koncernchefen Libano Mirando Barroso ifølge ATW til forlydender om, at det latinamerikanske selskab kunne være interesseret i TAP Portugal.

Også det spanske luftfartsselskab, der 24. januar 2011fusioneres med British Airways i IAG (International Airline Group) siges at være interesseret. En strategisk ejerandel i TAP Portugal vil kunne styrke selskabets trafik på Latinamerika samtforstærke positionen på ruterne til Afrika, hvor Oneworld-alliancen generelt står svagt i dag.

Foto: Det portugesiske nationale luftfartsselskab TAP Portugalskal privatiseres. Blandt interesserede strategiske investorer nævnes TAM / Lan Airlines og Iberia.