Thomas Woldbye sammen med formanden for Danske Flyvejournalister, Andreas Krog, ved prisuddelingen fredag. (Foto: Henrik Baumgarten)

Thomas Woldbye hædret med Luftfartspokalen

Luftfartspokalen uddeles hvert år af Danske Flyvejournalister. I år går prisen til Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye.

Danske Flyvejournalisters Klub uddeler hvert år Luftfartspokalen til en person, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart, konstruktionen af danske fly, udviklingen af Flyvevåbnet eller landets største lufthavne.

I år går prisen til Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, som fredag fik pokalen overrakt i forbindelse med Danske Flyvejournalisters traditionsrige julearrangement, der blev afholdt på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

“Thomas Woldbye og hans medarbejdere har arbejdet målrettet på at åbne Københavns Lufthavn ud mod omverdenen og markant ændre på opfattelsen af virksomheden, samtidig med at man har bygget om og udvidet lufthavnen markant samt tiltrukket nye spændende selskaber og ruter. Alt det vil vi gerne kvittere for med tildelingen af Luftfartspokalen,” siger Andreas Krog, formand for Danske Flyvejournalisters Klub.

Sidste gang, en direktør i Københavns Lufthavn fik Luftfartspokalen, var i 1994, hvor Niels Boserup fik prisen. Dengang havde lufthavnen cirka 14 millioner passagerer om året, mens lufthavnen i år forventer at nå op over 30 millioner passagerer.

Mangeårig karriere i A.P. Møller-Mærsk
Thomas Woldbye tiltrådte som administrerende direktør i Københavns Lufthavne i maj 2011. Han har tidligere arbejdet for A.P. Møller-Mærsk i 27 år, heraf omkring 20 år i udlandet i blandt andet Indonesien, Singapore, Kina, Hongkong og Holland. Han har blandt andet være koncernchef for Norfolkline Group, der er en del af A.P. Møller-Mærsk-koncernen og har hovedkontor i Haag.

Thomas Woldbye er formand for bestyrelsen i Copenhagen Airports International A/S og Copenhagen Airports Hotel A/S.

Pokalen uddelt siden 1948

Danske Flyvejournalister har siden 1948 uddelt Luftfartspokalen som en hædersbevisning for en særlig indsats på flyvningens område. Blandt de tidligere modtagere af pokalen er statsminister H.C. Hansen, kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon.

Sidste år modtog tidligere transportminister Hans Christian Schmidt Luftfartspokalen for sin indsats for at sikre Danmark en luftfartsstrategi.

Relaterede artikler:

Hæderspris til arkitekten bag luftfartsstrategi

Aktionærer i Københavns Lufthavn scorer kassen

Stor interkontinental vækst i Københavns Lufthavn