‘Thrane-sagen’ efterforskes stadig af politiet

Politiet fortsætter efterforskningen i ‘Thrane-sagen“. Forsvaret kommenterer, at man løbende vil forholde sig til eventuelle nye oplysninger, der måtte dukke op under efterforskningen. Afviser at have stoppet undersøgelse af rejsekontoret.

Sagen om den påståede svindel med offentlige midler i Forsvarets Rejsekontor udvikler sig stadig. I fredags udsendte Forsvaret en pressemeddelelse, hvori der blev redegjort for TV2 Nyhedernes oplysninger om, at en undersøgelse af rejsekontorets procedurer var blev aflyst.

Forsvaret bekræfter, at der har været drøftelser med konsulentvirksomheden Travelbroker om en analyse i forbindelse med optimering af rejsekontorets ydelser. Men samtidig afvises det, at der var indgået et konkret samarbejde med konsulentvirksomheden.

“Teknisk set var der ikke indgået en aftale, idet der ikke foreligger en underskrevet aftale. Men allerede to dage efter det indledende møde fremsendte Forsvaret detaljerede oplysninger om rejseindkøbet til brug for den videre dialog,“ fortæller direktør Ole Kirchert Christensen fra konsulentvirksomheden Travelbroker Nordic.

TV2 Nyhederne hævdede i sidste uges indslag, at den omtalte analyse var blevet stoppet i forbindelse med et ledelsesseminar i begyndelsen af marts måned 2009, hvor de øverste chefer fra Forsvarets Personeltjeneste deltog. Forsvaret afviser, at Travelbroker-analysen blev drøftet på seminaret.

Det undrer dog Ole Kirchert Christensen fra Travelbroker. “Jeg kan dokumentere, at det var Forsvarets hensigtat bringe forslaget om analysen til drøftelse på det pågældende ledelsseminar. Hvorfor det angiveligt ikke skete, og hvem der muligvis forhindrede det, kan jeg af gode grunde ikke kommentere.“

Forsvaret hæfter sig endvidere ved, at der ikke på tidspunktet for dialogen med Travelbroker forelå en mistanke om misbrug af midler i Forsvarets rejsekontor. Alligevel afviser Forsvaret ikke, at gennemførelsen af analysen ville kunne have afdækket svindelen. Det fremgik af et indslag i TV2´s nyhedprogram24/7 i fredags, hvor chefen for Forsvarets Personeltjeneste, generalmajor Jens Erik Frandsen kommenterede sagen.

“Jeg ønsker ikke at udtale mig i detaljer om den konkrete analyse, som Forsvaret oprindeligt ønskede gennemført.Men i tilsvarende opgaver for andre virksomheder er aftaleforholdblevet gennemgået samtidig med, at de konkrete rutiner og processer i forbindelse med bestilling af rejser er blevet afdækket,“ fastslår Ole Kirchert Christensen.

Sagen har siden januar måned i år været efterforsket af Københavns Politi. Den tidligere leder af Forsvarets Rejsekontor, Mogens Thrane, opsagde selv sin stilling i efteråret, mens hanssouschef Richard Von Staffeldt blev opsagt i januar måned som følge af sagen. Ny konstitueret chef for rejsekontoret erTrine Bach Kaalund.