Tibet Airlines Airbus A330-200. Foto: Wikimedia Commons

Tibet Airlines åbner rute til Norden

Tibet Airlines første interkontinentale rute går til Norden. Ruten fra Jinan i det østlige Kina åbner allerede til april.

Tibet Airlines hører til blandt de mindre kinesiske flyselskaber og driver først og fremmest en række indenrigsruter i Kina. Tibet Airlines har i dag kun to udenrigsruter – til Kathmandu og Koh Samui, men nu har selskabet annonceret sin første interkontinentale rute, og den går til Norden.

Tibet Airlines vil fra den 8. april i år begynde at flyve direkte fra millionbyen Jinan til Helsinki to gange om ugen. Jinan er Kinas 10. største by og ligger i Shandong-provinsen i det østlige Kina syd for Beijing. Tibet Airlines vil betjene ruten med Airbus A330-200-fly, og der bliver afgang fra Helsinki på mandage og torsdage.

Tibet Airlines bliver det første kinesiske selskab, der flyver direkte til Helsinki, hvor Finnair sidder tungt på trafikken til Kina med ruter til en række kinesiske byer.

Flere kinesiske selskaber på vej
Til sommer får Helsinki Lufthavn dog endnu en rute med et kinesisk selskab, når Juneyao Airlines 1. juni åbner en rute til Shanghai med daglig forbindelse. Derudover har China Southern Airlines fået tilladelse fra de kinesiske myndigheder til at starte daglige flyvninger fra Guangzhou til Helsinki fra 1. juli, men denne rute er endnu ikke bekræftet.

“Den nye Tibet Airlines-rute mellem Jinan og Finland styrker Helsinki Lufthavns position som et vigtigt knudepunkt for rejser til Asien. Det forbinder direkte Shandong-provinsen og Finland, og vi byder Tibet Airlines varmt velkommen i Helsinki Lufthavn,” siger Finavia-direktør Joni Sundelin, som har ansvaret for ruteplanlægning i Helsinki Lufthavn.

835.000 passagerer på Kina-ruter i 2018
Helsinki er i kraft af Finnairs ruter allerede i dag den førende lufthavn i Norden på trafikken til Kina, og i 2018 rejste 835.000 passagerer mellem Finland og Kina. Til sommer vil Helsinki Lufthavn have 44 ugentlige flyforbindelser til Kina med direkte ruter til Jinan, Beijing, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou, Nanjing og Hongkong.

Tibet Airlines blev etableret i 2010 og betjener i dag over 20 destinationer i Kina. Selskabets flåde består af i alt 31 fly fordelt på 20 Airbus A319-100, seks Airbus A320-200 og fem Airbus A330-200.

Relaterede artikler:

Endnu et kinesisk selskab på vej til Skandinavien

Kinas største flyselskab klar til Norden

Helsinki bliver snydt for endnu en Kina-rute