Et TUI-fly under take off fra Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Tidlig påske sikrede pæn vækst i Billund

Påsken faldt i 2016, så tidligt, at ud- og hjemrejserne kunne foregå i samme måned. Det præger trafiktallene i Billund Lufthavn, der havde en passagerfremgang på 7,7 procent i marts måned.

Påsken falder forskelligt fra år til og, og derfor vil der hvert år i marts og april være “påskeforklaringer”, når de de respektive lufthavne og flyselskaber skal udlægge teksten i forhold til trafikudviklingen.

Påsken blev i år afviklet i marts måned, og de lufthavne, der har en stor andel af chartertrafik samt fritidsrejsetrafik på ruteflyene, har derfor som udgangspunkt haft en bedre marts end sidste år, mens de lufthavne, der har en stor andel af forretningsrejsende typisk vil have nulvækst i dette segment.

Hos Billund Lufthavn satte påske sit positive præg på passagertrafikken i marts måned. En fremgang på 7,7 procent til 212.352 passagerer blev slutfacit, da månedens sidste passager var gået gennem tælleapparaterne.

Fremgangen lå på udlandsruterne og i chartertrafikken, mens antallet af indenrigsrejsende gik tilbage.

“Udenrigsruterne havde 142.225 passagerer i marts måned, hvilket svarer til en fremgang på 14.969 passagerer, eller 11,8 procent. Tallet er udtryk for, at der dels har været en del trafik i forbindelse med påsken – også på ruteflyene – ligesom de sidste dage i måneden er positivt påvirket af, at sommerfartplanerne er trådt i kraft,” siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

Lufthavnen oplyser, at fremgangen er fordelt på stort set samtlige udenrigsruteselskaber med undtagelse af Ryanair, der har haft et reduceret vintertrafikprogram i forhold til året før.

Forventer styrket fremgang
Med udgangen af marts måned er det også muligt at gøre status over udviklingen i Danmarks næststørste lufthavn for årets første kvartal.

Her kunne fremgangen opgøres til 5,9 procent til i alt 554.313 passagerer. Dermed var der 30.689 flere rejsende gennem terminalen i årets tre første måneder i forhold til samme periode året før.

“Det stigende passagertal er udtryk for, at der gennem det seneste år er kommet flere helårsruter på programmet, og med Finnairs opstart den 4. april og British Airways den 3. maj, vil dette blive yderligere styrket i det kommende år,” udtaler Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken er dog stadig under pres, da der reelt ikke har været fremgang i årets tre første måneder trods det faktum, at hele påsken er inkluderet heri, hvad den ikke var sidste år. Blot 677 flere passagerer svarende til 0,4 procent rejste fra eller til Billund Lufthavn på charterferie.

Læs også:

Over 25 nye ruter i sommerprogrammet

Billund fordobler overskud i turbulent år

Februar-vækst i Billund og Aalborg

Billund er den mest internationale lufthavn

Ny årsrekord i Billund Lufthavn