Første afgang med Virgin Atlantic Cargo fra Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Tidligere charterfly indviede Virgin-fragtrute

Onsdag aften lettede første fragtfly på vegne af Virgin Atlantic Cargo på den nye fragtrute til London-Heathrow. Flyvningerne udføres af Titan Airways i et tidligere charterfly.

En Airbus A321-200, der tidligere har fløjet chartergæster for Thomas Cook Airlines frem til konkursen i september 2019, gæstede onsdag aften Billund Lufthavn på den første flyvning for Virgin Atlantic Cargo, der har etableret en fragtrute til London Heathrow Airport.

Flyet med registreringen G-NIKO er i dag opereret af britiske Titan Airways, der er operatør for Virgin-selskabet. Der er dog ikke længere sæder i A321-flyet, der i 2020 gennemgik en P2F-konvertering (konvertering fra passagerfly til fragtfly, red.) i Singapore og nu skal flytte pallevis af fragt i stedet for glade britiske turister.

Det er planen, at Titan-flyet fremover kommer på besøg tre gange om ugen, og ifølge Billund Lufthavn er der især det nordamerikanske marked, der bliver mere tilgængeligt med den nye fragtrute.

“Der er blus på udviklingen af Billund Airport City, og det belyser Virgins tilstedeværelse også nu. Vi har afsat ekstra kræfter af til at udvikle, og det betaler sig. Vi bød i går velkommen til Virgin Atlantic Cargo, som kommer til at spille en central rolle for de virksomheder i Danmark, der eksporterer og importerer fra Nordamerika,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Kortere transittid på fragt til Nordamerika
Virgin Atlantic Cargo er den næststørste fragtoperatør i London Heathrow Airport med et stort rutenetværk over hele verden, da de store fragtmængder kan lastes i bugen af de store passagerfly af typerne Airbus A350-1000  og Boeing 787-9 Dreamlinere.

Fordelen ved at benytte Virgin Atlantic Cargo fra Billund bliver, at virksomhederne kan skære en del af transittiden væk i forhold til at skulle køre fragt afsted på lastbiler til større lufthavne i Nordeuropa.

Hos Virgin Atlantic Cargo er der også glæde over at have fået Billund Lufthavn på rutekortet.

“Vi synes, at luftfragtmarkedet i Danmark har nogle store muligheder. Vi ved, at der er stor efterspørgsel til USA fra Danmark, og vi tilbyder fremragende service via vores hub i London. Vores fly fra Billund vil forbinde med Heathrow-afgange næste dag, hvilket giver 48 til 72 timers transittider overalt i vores netværk,” siger Steve Buckerfield, der er ansvarlig for salget hos Virgin Atlantic Cargo.

I starten af året åbnede islandske Bluebird Nordic en fragtrute fra Køln via Billund til Keflavik, og i slutingen af året debuterer Maersk Air Cargo med fragtruter mellem Billund og Kina. 

 

Relaterede artikler:

Britisk flyselskab åbner fragtrute til Billund Lufthavn

Nyt Maersk Air Cargo får europæisk hub i Billund

Luftfragt stjal rampelyset i Billund Lufthavn