Susanne Kruse Sørensen, lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn fra 1. august 2020. (Foto: Esbjerg Kommune)

Tidligere CPH-ansat ny lufthavnschef i Esbjerg

Esbjerg Kommune har ansat Susanne Kruse Sørensen som ny chef i Esbjerg Lufthavn. CV´et afslører et tidligere virke i Københavns Lufthavn som Business Development Manager.

Esbjerg Lufthavn har siden den 1. marts været uden lufthavnschef, da John R.M. Nielsen i slutningen af januar opsagde sin stilling for at fortsætte karrieren som flyvechef hos Air Greenland i Nuuk.

Derfor måtte Esbjerg Kommune slå den ledige stilling op, og da ansøgningsfristen udløb den 14. april, havde 47 interesserede ansøgere meldt sig, og blandt disse var Susanne Kruse Sørensen, der 1. august tiltræder som ny chef for omkring 70 fuldtidsansatte i Esbjerg Lufthavn.

Susanne Kruse Sørensen kommer fra en stilling som administrerende direktør for Vordingborg Erhverv, hvor hun har været ansat siden 2015. På et CV´et indgår også tidligere roller som chefkonsulent i Slagelse Kommune, marketingchef i Bank Trelleborg, chef for e-business hos supermarkedskæden ISO (nu SuperBest, red.) samt produktchef hos henholdsvis Whirlpool og Shell.

Med i bagagen er også en ansættelse i Københavns Lufthavn som Business Development Manager fra 2004 til 2006, så luftfart er ikke et fremmed område for den nye lufthavnschef.

Lufthavnen skal løftes til nye højder
En af de vigtigste opgaver for den nye lufthavnschef bliver at indfri vækstpotentialet, og der er en konkret målsætning om at øge til flere end 200.000 årlige passagerer fra de 83.886, der benyttede lufthavnen i 2019. Når passagertallet overstiger 200.000, er det derefter meningen, at der skal etableres et aktieselskab til drift at lufthavnen.

“I stillingsopslaget lagde vi ikke skjul på, at vi forventer at man i stillingen som lufthavnschef har ambitioner om at løfte lufthavnen til nye højder i samarbejde med lufthavnens 70 medarbejdere. De ambitioner er jeg sikker på, at Susanne Kruse Sørensen vil kunne indfri, da hun har stor erfaring med at udvikle nye forretningsmuligheder og indgå kommercielle samarbejder,” siger Erik Jespersen, direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.

Lige nu er det dog usikkert, hvor Esbjerg Lufthavn står efter coronakrisen. Indtil videre er lufthavnens internationale flyrute til Aberdeen indstillet som følge af COVID-19-pandemien. Normalt betjenes ruten af skotske Loganair og danske DAT, og herudover er der fra Esbjerg Lufthavn store aktiviteter med transport af oliearbejdere til platformene i Nordsøen.

Stor erfaring i offentlig-privat krydsfelt
Esbjerg Lufthavn indgår i dag som en forretningsenhed i Esbjerg Kommune, og Susanne Kruse Sørensen har fra sit nuværende virke i Vordingborg Erhverv stor erfaring i at arbejde i en virksomhed, der også har offentlige interesser.

“Der et stort potentiale i at videreudvikle Esbjerg Lufthavn, og netop det aspekt vakte min interesse for stillingen. Jeg kommer fra en organisation, hvor offentlige og private interesser smelter sammen, og jeg har stor erfaring i at agere i netop det krydsfelt, så alle interessenter får noget ud af samarbejdet”, siger Susanne Kruse Sørensen, som glæder sig til at skulle lære Esbjerg og ikke mindst lufthavnen bedre at kende.

Susanne Kruse Sørensen er uddannet cand.merc. og har taget en MBA hos SDA Bocconi School of Management i Milano.

 

Relaterede artikler:

47 vil være chef i Esbjerg Lufthavn

Tidligere SAS-pilot er ny flyvechef hos Air Greenland

Jysk lufthavn skal have ny chef