Adm. direktør Flemming Jensen, DSB (Foto: Klaus Holsting)

Tidligere SAS-direktør bliver ny formand for Naviair

Flemming Jensen, der er tidligere koncerndirektør i SAS, er af transportministeren udpeget til ny bestyrelsesformand for Naviair. I bestyrelsen sidder i forvejen en anden tidligere SAS-chef.

Når Naviair fredag den 2. juni holder ekstraordinært virksomhedsmøde, bliver Flemming Jensen valgt som ny bestyrelsesformand i stedet for Anne Birgitte Lundholt, der stopper efter 12 år på posten.

Flemming Jensen har siden den 1. maj 2015 være koncernchef for DSB og før dette var han i 25 år ansat i SAS, blandt andet som chefpilot og de seneste tre år før sin fratræden som koncerndriftsdirektør.

Det er dermed en profil med indgående kendskab til luftfart, der bliver Naviairs kommende bestyrelsesformand.

“Flemming Jensen har alle de kompetencer, der er brug for i Naviair både lige nu og på længere sigt. Han kender luftfartsbranchen, og så har han mange års erfaring med drift. Han har været med til løfte DSB’s image og har skabt en velfungerende organisation, hvor der er stabilitet og tillid. Jeg ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand,”  siger transportminister Thomas Danielsen (V).

To tidligere SAS-ansatte i bestyrelsen
Når Flemming Jensen er tiltrådt som bestyrelsesformand får han til opgave sammen med den øvrige bestyrelse at ansætte den nye administrerende direktør, der skal erstatte forgængeren, Claus Baunkjær, der fratrådte den 31. marts i år efter blot otte måneder i spidsen for den statsejede dansk lufttrafiktjeneste.

“Jeg er glad for udnævnelsen. Naviair har nogle af verdens dygtigste flyveledere og er i dag blandt de bedste leverandører af luftfartstjeneste i Europa. Jeg ser frem til at være med til at fastholde og udbygge den position sammen med medarbejderne og ledelsen,” udtaler Flemming Jensen i en pressemeddelelse.

I bestyrelsen vil han møde en tidligere kollega fra tiden i SAS. Naviairs nuværende næstformand er Per Møller Jensen, der er administrerende direktør i Stjernegaard Rejser. Fra 1987 til 2012 var han ansat i SAS i forskellige funktioner og sluttede som marketingdirektør og ansvarlig for EuroBonus.

 

Relaterede artikler:

Bestyrelsesformand forlader Naviair

DSB har grundstammen til et flyselskab

Portræt: Den vellidte pilot