Tilbagegang i Europa for Carlson Wagonlit

Generel økonomisk smalhals hos europæisk erhvervsliv smitter af på Danmarks største erhvervsrejsebureau.

Når det generelt ikke går specielt godt i erhvervslivet, så er luftfarts- og rejsebranchen nogle af de første, der kan mærke det. Det kan man skrive under på hos et af verdens største erhvervsrejsebureauer, Carlson Wagonlit Travel. For mens selskabet kunne notere en vækst på de asiatiske markeder, så faldt antallet af transaktioner for europæiske virksomheder med 0,8 procent som en direkte konsekvens af mindre rejseaktivitet.

I Asien steg antallet af transaktioner med 4,5 procent, mens væksten i Nordamerika var på 0,9 procent, hvis man ser bort fra det amerikanske forsvar og den amerikanske regerings rejser. På trods af fremgang i Mexico måtte selskabet notere en tilbagegang på 2,9 procent på det syd- og mellemamerikanske marked. Samlet set havde selskabet 60,3 millioner transaktioner. Det er en tilbagegang på 2,3 procent i forhold til året før. Men hvis man fraregner det amerikanske forsvar og den amerikanske regering, som er store kunder hos Carlson Wagonlit Travel, så er der rent faktisk tale om en lille fremgang på 0,4 procent.

Det er store besparelser og et omfattende udgiftsstop i det amerikanske forsvar og den amerikanske forbundsregering, der har medført markant mindre rejseaktivitet.

Carlson Wagonlit, der er Danmarks største erhvervsrejsebureau, havde en samlet omsætning på 26,9 mia. dollars.