Airbus A320-200 fra SAS. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

To nye SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

SAS øger i det kommende sommertrafikprogram fra Aarhus Lufthavn med to nye ruter til destinationer i Italien og Portugal. Selskabet kommer dermed op på 10 ruter.

SAS vil i dag offentliggøre sit sommertrafikprogram for 2019, og der er gode nyheder i vente for Aarhus Lufthavn, idet det svensk-danske flyselskab vil igangsætte anden bølge af den offensiv, der blev indledt den 9. april i år.

I den kommende sommer vil SAS nemlig hver lørdag tilbyde direkte flyvninger fra Aarhus til henholdsvis Faro og Rom. Der er tale om sæsonruter med én ugentlig afgang, der får opstart henholdsvis den 6. og 13. april. Til Faro flyves med 168-sæders Airbus A320, mens det bliver Bombardier CRJ900 med plads til 90 passagerer, der skal flyve til Rom.

I sommeren 2018 kunne man flyve direkte med SAS til Oslo, Stockholm, Nice, Málaga, Palma de Mallorca og Split samt udenfor højsæsonen også til München. Samtlige af disse ruter fortsætter i sommeren 2019, oplyser SAS. Dermed kommer SAS i 2019 op på 10 ruter fra Aarhus Lufthavn inklusive indenrigsruten til København.

Over 20.000 passagerer på fritidsruter
Ved udgangen af september havde lidt flere end 15.000 passagerer benyttet de nye Spanien-ruter fra Aarhus Lufthavn, mens Nice har haft 2.600 passagerer og Split i alt 3.650. 

Aarhus er en spændende by, og udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket. I tæt samarbejde med rejsende, erhvervslivet, turismesektoren og kommunen forsøger vi hele tiden at udvikle vores produkt fra Aarhus Lufthavn. Nu er vi oppe på 10 direkte ruter, og de nye destinationer bygger både på et ønske fra passagererne og en ambition fra vores side om at være med til at drive en ny spændende udvikling. Samtidig bruger vi også mange ressourcer på at promovere Aarhus som destination i udlandet, og det lokker turister fra hele verden den anden vej,” siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS.

Kendte feriedestinationer
Det er første gang, at det bliver muligt at flyve direkte fra Aarhus Lufthavn til Rom, men destinationen har i 10 år været tilgængelig fra Billund Lufthavn. Ryanair har nemlig siden efteråret 2009 fløjet tre gange om ugen mellem Billund og Rom-Ciampino i sommerhalvåret, og Cimber Sterling var også i en kort periode aktiv mellem Billund og Fiumicino-lufthavnen.

Faro er imidlertid en kendt destination fra Aarhus Lufthavn. Den portugisiske lufthavn på Algarve-kysten har tidligere været betjent med charterflyvninger fra Århus Charter til gæster med Albufeira som destination.

SAS flyver også til Faro og Rom fra andre skandinaviske lufthavne. Det er således muligt at flyve med SAS direkte til Faro fra København og Stockholm, og den italienske hovedstad betjenes fra både København, Stockholm og Oslo.

 

Relaterede artikler:

Succes med solskinsruter fra Aarhus Lufthavn

Fra Aarhus til Nice med SAS

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn