Boeing 737 fra Airseven i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Sønderborg Lufthavn)

Tocifret vækst i Sønderborg Lufthavn

I Sønderborg Lufthavn er der for alvor kommet gang i væksten. I maj blev der registreret en passagerfremgang på 26,5 procent og efter årets fem første måneder er væksten på over 10 procent.

I 2023 forventede Sønderborg Lufthavn et sted mellem 55.000 og 57.000 passagerer, men det blev blot til 49.455 rejsende, hvilket var en vækst på fire procent i forhold til 2022.

Nu har lufthavnen imidlertid skruet op for kedlerne og arbejder hårdt på at øge aktiviteterne i lufthavnen, der i øjeblikket gennemgår en ombygning til 212 millioner kroner.

Anstrengelserne har indtil videre båret frugt, idet der i maj var 5.760 passagerer, der rejste gennem lufthavnsterminalen på Als, og det var 26,5 procent flere end samme måned året før. Efter de første fem måneder lyder det samlede passagertal på 21.209 rejsende, og det er 10,5 procent flere end i samme periode i 2023.

”Størstedelen af vores trafik er forretningsrejsende. Men vi ser stort potentiale i at udvikle turistsegmentet, så vi har turister som flyver ud af Sønderborg, men også turister flyver til Sønderborg og Sønderjylland, og som kan være med til at styrke turismen her i Sønderjylland,” siger Jákup Sverri Kass, administrerende direktør i Sønderborg Lufthavn.

Turistsegmentet skal udvikles
Trafikken kommer primært fra baseselskabet Alsie Express, der betjener indenrigsruten til København, og her har flyselskabet sænket billetprisen, så det er muligt at rejse frem og tilbage til hovedstaden for 600 kroner på de billigste afgang.

Derudover er den nordtyske rejsearrangør Neubauer Turistik i Tyskland i lighed med tidligere lykkedes med at tiltrække nordtyskere, som tager på charterture sydpå fra Sønderborg Lufthavn.

I sidste uge havde Sønderborg Lufthavn også for første gang besøg af en Boeing 737-800 fra Airseven, der på vegne af Alsie Express skulle flyve gæster til Bologna, og samme dag var Alsie Express selv på vingerne med selskabets ATR 72-500 på en tur til Graz i Østrig.

Derfor arbejder lufthavnsdirektøren, der tiltrådte den 15. februar i år, hårdt på at tiltrække flere operatører, der kan få øjnene op for mulighederne i den alsiske lufthavn.

“De kan se, hvor let og bekvemt det er, at komme frem og tilbage fra Sønderborg Lufthavn. Det er også let og bekvemt for passagerne, som hurtigt kan komme fra vores gratis parkeringsplads, hurtigt igennem check in og hurtigt ombordstigning til flyet,” understreger Jákup Sverri Kass.

 

Relaterede artikler:

Sønderborg lander et mindre minus end i 2022

Boeing 737 MAX til Sønderborg

Sønderborg Lufthavn skifter direktør