Jákup Sverri Kass, ny direktør for Sønderborg Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Sønderborg Lufthavn skifter direktør

Færøske Jákup Sverri Kass overtager den 15. februar rollen som administrerende direktør i Sønderborg Lufthavn. Her afløser han Christian Berg, der i otte år har stået i spidsen for lufthavnen.

Sønderborg Lufthavn har store ambitioner for fremtiden, og man står foran en historisk modernisering, der løber op i 200 millioner kroner, hvilket er en af de største nutidsinvesteringer i en dansk indenrigslufthavn.

Samtidig hermed har lufthavnens bestyrelse fundet tiden inde til også at styrke ledelsesfunktionen, da der skal etableres en ny kommerciel strategi med udgangspunkt i et stærkt erhvervsmæssigt fokus.

Derfor har bestyrelsen valgt at tage afsked med Christian Berg, der fratræder sin stilling den 15. januar efter at have stået i spidsen for den alsiske lufthavn siden 1. marts 2016.

Som ny direktør har lufthavnen fundet færøske Jákup Sverri Kass, der har arbejdet i 20 år med regional og international luftfart og blandt andet været direktør i Vágar Lufthavn på Færøerne.

Christian Berg afløste pudsigt nok i 2020 Jákup Sverri Kass i bestyrelsen for Kalaallit Airports Holding, der er navnet på det selskab, der skal anlægge, eje og drive de to nye internationale lufthavne, som er under opførelse i Nuuk og Ilulissat i Grønland, samt en ny en nordatlantisk lufthavn i Qaqortoq.

“En spændende opgave”
Jákup Sverri Kass var administrerende direktør i Vágar Lufthavn fra april 2012 og frem til november 2017, og han ser frem til at kunne medvirke til at indfri målet om 150.000 årlige passagerer i den sønderjyske lufthavn.

”Det her er virkelig en spændende opgave. Sønderborg Lufthavn har kæmpe potentiale, og jeg glæder mig meget til at komme i gang med at lære området, medarbejderne og planerne bedre at kende. Jeg er motiveret af at skabe vækst, og det gøres bedst i samarbejde på tværs af det offentlige og det private. Sammen skal vi tænke bæredygtighed og udvikling ind i lufthavnen og bidrage til at styrke turisme, industri og region.”

I forbindelse med ansættelsen flytter Jákup Sverri Kass til Sønderborg.

Erfaring med modernisering og udvikling af lufthavne
Hos Sønderborg Lufthavn, der i fællesskab ejes af Sønderborg Kommune og B&MC Holding (Bitten & Mads Clausens Fond), er der glæde over, at det er lykkedes at finde en profil til at sikre den fortsatte udvikling af lufthavnen.

”Med Jákup Sverri Kass har vi fundet en kompetent personprofil til at føre Sønderborg Lufthavn ind i fremtiden. Vi får en direktør, der både har erfaring med modernisering og udvikling af lokale lufthavne på Færøerne og Grønland, som har stor erfaring indenfor luftfart, og som har demonstreret vigtige kompetencer indenfor strategi, økonomi og projektstyring. Det er et samarbejde, vi glæder os til, og forventer os meget af,” siger Lars Tveen, bestyrelsesformand i Sønderborg Lufthavn.

Næstformanden i bestyrelsen, borgmester Erik Lauritzen (S), forklarer samtidig, at den strategiske grundlag for lufthavnen er blevet gentænkt, “og forudsætningerne for at modernisere og udvikle Sønderborg Lufthavn er i dag nogle andre end tidligere,” som forklaring på, hvorfor direktørstillingen har ændret sig.

Frem til den 15. februar vil Martin Johanning fra Bitten og Mads Clausens Fond være interim leder af Sønderborg Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Lufthavnsdirektør er fratrådt

Færing er midlertidig direktør i grønlandsk lufthavnsselskab

Sønderborg henter lufthavnschef i Odense