Koncernchef Sir Tim Clark, Emirates Airline. (Foto: Emirates | PR)

Topchef forlader Emirates

Den 70-årige Sir Tim Clark vil tage sin afsked med Emirates Airlines i juni 2020 efter 35 års tro tjeneste i det Dubai-baserede flyselskab.

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at topchefer i flyselskaberne kan bryste sig af at have været med fra starten. Det er ikke desto mindre tilfældet for Sir Tim Clark, der siden 2003 har stået i spidsen for Emirates Airline.

Men til sommer er det slut. Ifølge det Dubai-baserede medie Khaleej Times fratræder den 70-årige brite i juni 2020 som koncernchef, og dermed får 35 års virke i et af verdens mest magtfulde flyselskaber sin afslutning.

Emirates blev etableret den 25. marts 1985, og Tim Clark var som daværende chef for flyplanlægning med til at få det første fly i luften den 25. oktober samme år.

10 år hos SriLankan Airlines
Før Tim Clark kom til Emirates, var han først ansat i British Caledonian fra 1972 til 1975, hvorefter der fulgte 10 år som ruteplanlægningschef hos Gulf Air i Bahrain.

Som en del af karrieren i Emirates-koncernen var Tim Clark i en periode administrerende direktør for SriLankan Airlines, da Emirates i 1998 havde erhvervet 40 procent af aktierne og indgået en 10-årig serviceaftale. Denne aktivitet sluttede dog i 2008, da Emirates ikke ønskede at forlænge aftalen og efterfølgende solgte aktieposten.

Tim Clark anses af mange som arkitekten bag den succes, som Emirates har opnået gennem skabelsen af et af verdens største internationale flyselskaber og Dubai International Airport som et betydningsfuldt trafikknudepunkt og verdens femtestørste lufthavn.

Tre favoritter
Informationen om Tim Clarks kommende afsked er tilsyneladende blevet meldt ud i et internt memo fra bestyrelsesformand Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, og det fremgår endvidere af Tim Clark vil fortsætte som konsulent for selskabet for at sikre overgangen til sin afløser.

Lokale medier peger på tre mulige favoritter til at afløse den afgående brite.

Det er koncerndriftsdirektør Adel Al Redha, kommerciel koncerndirektør Adnan Kazim samt koncernchefen for søsterselskabet flydubai, Ghaith Al Ghaith.

 

Relaterede artikler:

Emirates-topchef er træt af nye fly med fejl

Emirates begynder at sende A380 på pension

Emirates-topchef på besøg i København