Wang Jian (Foto: IC)

Topchef i luftfartskoncern styrtet i døden

Den 57-årige Wang Jian, der er bestyrelsesformand og medstifter af det kinesiske konglomerat HNA Group, er omkommet under et ophold i Frankrig.

Kinas store konglomerat HNA Group, der blandt andet omfatter hoteller, rejsebureauer og flyselskaber, har mistet en af de to grundlæggere og nuværende bestyrelsesformand.

Det er den 57-årige Wang Jian, der i går omkom i Avignon i den franske Provence-region, skriver China Daily. Det er en tragisk faldulykke, der er årsag til dødsfaldet.

Den kinesiske forretningsmand havde været til et foretningsmøde i Sydfrankrig, da han i byen Bonnieux ville tage et udsigtsbillede. Ved et uheld faldt Wang Jian efterfølgende 10 meter ned fra en klippe og blev øjeblikkeligt bragt til nærmeste hospital. Hans liv stod dog ikke at redde.

“HNA Group udtrykker vores dybfølte kondolencer til Hr. Wangs familie og mange venner. Sammen vil vi sørge over tabet af en usædvanligt begavet leder og rollemodel, hvis vision og værdier forsat vil være et fyrtårn for alle, der var så heldig at lære ham at kende, såvel som for de mange andre, hvis liv han rørte gennem his arbejde og filantropi,” skriver HNA Groups bestyrelse og ledelse i en erklæring.

Ejede 15 procent af koncernen
Wang Lian, der er uddannet økonom, startede sin karriere i kinesisk luftfart i 1983, og i 1990 var han med til at stifte HNA Group sammen med Chen Feng, der er sideordnet bestyrelsesformand i den kinesiske gigant, der beskæftiger flere end 400.000 ansatte. De to bestyrelsesformænd har hidtil ejet hver 15 procent af aktiekapitalen i koncernmoderselskabet.

HNA Group har hovedkontor på øen Hainan i det sydlige Kina og har en årlig omsætning på 100 milliarder dollars og værdier for i alt 230 milliarder dollars. Koncernen har det seneste års tid været i økonomiske vanskeligheder og har løbende været tvunget til at sælge ud af aktiverne.

Et af koncernens mange forretningsenheder er HNA Aviation, der er moderselskab for omkring et dusin flyselskaber. Udover Hainan Airlines er der tale om Tianjin Airlines, Beijing Capital Airlines, West Air, Deer Jet, Lucky Air, Yangtze River Airlines, Fuzhou Airlines, Urumqi Air, Beibu Gulf Airlines, Air Changan samt Guilin Airlines.

Koncernen omfatter i øvrigt HNA Tourism, HNA Capital, HNA Holding, HNA Modern Logistics, HNA Innovation Finance and HNA Innovation Media & Entertainment.

Herudover ejer HNA Group flere store internationale virksomheder i rejse- og luftfartsbranchen som Radisson Hotel Group, Hilton Worldwide Holdings og Gate Gourmet Group.

 

Relaterede artikler:

HNA Group i økonomiske vanskeligheder

Presset kinesisk konglomerat sælger ud i Gategroup

Stor luftfartskoncern forsinker leasingbetalinger