Transavia runder 500.000 passagerer i Danmark

På blot 16 måneder har Transavia fløjet 500.000 passagerer på de danske ruter. Lidt mindre end Cimber Sterling, der har transporteret ca. 515.000 passagerer på de nye leisure-ruter i løbet af de seneste 12 måneder. Norwegian er længere foran.

De tre store lavpris-duellanter henholdsvis Cimber Sterling, Norwegian og Transavia kæmper en indædt kamp om markedsandele.

Norwegian rundede allerede omkring 1 år efter satsningen i Danmark mere end 1 mio. passagerer på de danske ruter – herunder også indenrigsruten til Aalborg.

Der er dobbelt såmange – og lidt til – i forhold til den hollandske konkurrent Transavia, der gik ind på det danske marked nogenlunde samtidig med Norwegian. Det er dog først i denne uge, at Transavia kan fejre selskabets passager nr. 500.000 på de danske ruter.

Transavia fejrer begivenheden ved tirsdag den 30. marts at byde på en gratis forfriskning og snack samt et praktisk pasomslag til alle dagens passagerer på ruterne til Barcelona, Málaga og Tenerife.

“Vi startede vores forretning op i Danmark for mindre end halvandet år siden, men danskerne har taget rigtig godt imod vores kombination af god service og fuldstændig gennemsigtige priser,“ siger Cimm Barslev, der er salgsdirektør hos Transavia i Danmark.

En anden konkurrent Cimber Sterling kunne for nylig præsentere tal der viste, at selskabet har transporteret ca. 515.000 passagerer på selskabets fritidsruter de seneste 12 måneder. Dermed er Cimber Sterlings operation i dette segment noget mindre en Norwegian, men altså også større end Transavia.

Transavia benyter også lejligheden til at annoncere en ny rute fra København til Hurghada i Egypten. Det er blevet muligt for Transavia at tilbyde rejser fra København til lande udenfor EU, idet selskabet er blevet registreret med et dansk AOC (Air Operators Certificate), således athollænderne gennem selskabet Transavia Denmark ApS rent faktisk er blevet et dansk luftfartsselskab.