Københavns Lufthavn i april 2020. (Foto: Københavns Lufthavn | PR)

Tre danske lufthavne hårdere ramt end de øvrige

Ifølge en ny analyse fra Danmarks Statistik er lufthavnene i København, Billund og Aarhus blevet hårdest ramt af COVID-19-pandemien som følge af relativt flest internationale rejsende.

Trafiktallene for 2020 fra de største danske lufthavne har været kendt siden midten af januar, og nu har Danmarks Statistik samlet tallene i en mini-analyse.

Heraf fremgår det, at antallet af afrejsende flypassagerer i 2020 faldt med 75 procent til 4,6 millioner mod 18,2 millioner i 2019. Alene i april og maj under sidste forårs nedlukning var passagertallet på under to procent af det normale, mens august blev den travleste måned under coronapandemien med lidt mere end 20 procent af passagertallet fra samme måned i 2019.

I første kvartal af 2020, hvor hovedparten af perioden var uberørt af COVID-19, var der 2,8 millioner afrejsende passagerer fra de danske lufthavne, og i årets tre sidste kvartaler var der samlet op imod 1,8 millioner flypassagerer, hvilket dermed var en millioner under antallet fra første kvartal.

Det er med til at understrege, at pandemien medførte et katastrofalt år for luftfarten – ikke alene i Danmark, men i hele verden.

Afrejsende passagerer, faktiske tal i 2020. (Grafik: Danmarks Statistik)

Størst tilbagegang i international trafik
Ikke overraskende er det de lufthavne, der har den relativt største andel af international flytrafik, der er blevet hårdest ramt af de mange rejserestriktioner og det deraf følgende fald i efterspørgslen.

Danmarks Statistik peger på lufthavnene i København, Billund og Aarhus, som tilsammen registrerede et passagerfald på 75 procent, mens Aalborg Lufthavn, med en stor andel af indenrigstrafik, “kun” oplevede et passagerfald på 65 procent. 

Bornholms Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn og Sønderborg Lufthavn, der primært er indenrigslufthavne, havde derimod samlet en passagertilbagegang på 52 procent.

 

Relaterede artikler:

CPH tabte 50 års trafikfremgang på blot 10 måneder

Et år med under 10.000 passagerer om måneden

Værste år i Billund Lufthavn siden 1991