Ryanair-fly klar til start i Corfu International Airport "Ioannis Kapodistrias" (Foto: v4niamin)

Tre nye danske Ryanair-ruter til græske ferieøer

Ryanair har onsdag annonceret 46 ruter fra tre nye sommerbaser på Kreta, Korfu og Rhodos i det græske øhav. Lufthavnene i København, Billund og Aarhus får hver en ny Grækenland-rute.

Noget tyder på, at de mange populære øer i det græske øhav kan se frem til et stort rykind af turister fra det meste af Europa. Myndighederne er i gang med udrulning af et omfattende vaccinationsprogram, der skal gøre øerne til coronasikre destinationer, og indtil videre er 18 mindre øer kommet i denne kategori.

Den vaccinationsstrategi har Ryanair tilsyneladende fået øje på, for nu har det irske lavprisflyselskab valgt at etablere tre nye baser i det græske øhav, hvor der samlet placeres fire fly og etableres 46 nye ruter i den kommende sommer.

På Korfu får to Boeing 737-fly base fra juli måned, mens Chania (Kreta) og Rhodos får hvert et fly stationeret.

Korfu fra København og Aarhus
Blandt de 18 nye ruter fra Korfu er København og Aarhus blandt destinationerne. Det betyder, at Ryanair fra fredag den 2. juli flyver to gange om ugen fra København og Aarhus til Ioannis Kapodistrias-lufthavnen på Korfu.

Fra København afgår Boeing Boeing 737-flyet kl. 16.15 fra Korfu med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 18.50. Flyet vender i Go-fingeren på blot 25 minutter, hvorefter returflyvningen finder sted kl. 19.15 og med ankomst i Corfu International Airport “Ioannis Kapodistrias” kl. 23.50 lokal tid. Mandagsafgangen er allerede kl. 14.30, hvor flyet ankommer i CPH kl. 17.05. Her flyves der retur til Korfu kl. 17.30, og ankomsten på den græske ferieø er fastsat til kl. 22.05.

Aarhus Lufthavn kan også tilbyde Korfu som destination på fredage og mandage. Her er afgangen hjem fra Korfu for de morgenfriske, idet flyet letter fra ferieøen kl. 06.30 og med ankomst kl. 08.35. Derimod er afgangstidspunktet perfekt på afgangen fra Aarhus Lufthavn, hvor flyet letter kl. 09.00 og med ankomst på Korfu kl. 13.05 lokal tid.

Billund får Kreta-rute 
Billund Lufthavn får dog ikke Korfu på programmet. Den internationale vestdanske lufthavn kan i stedet tilbyde Chania på Vestkreta som ny Ryanair-destination.

Chania-ruten starter også op den 2. juli, og der flyves på samme dage som de to danske Korfu-ruter. 

Fredag afgår flyet kl. 15.55 fra Vestkreta med ankomst i Billund kl. 18.40. Efter 25 minutter returnerer flyet til Chania, hvor det er fremme kl. 23.50 lokal tid. Om mandagen er tidtabellen 15 minutter tidligere, således at flyet afgår kl. 15.40 fra Korfu, og efter det korte visit i Billund Lufthavn er flyet tilbage i Chania International Airport “Daskalogiannis” kl. 23.35.

107 ruter til tre græske øer
Den græske offensiv omfatter 46 nye ruter, hvormed Ryanair i sommer kommer op på samlet 107 ruter til og fra de tre græske øer. Ifølge Ryanair er der tale om en investering på 400 millioner euro, der understøtter 120 jobs.

“Grækenland viser sig at være en modstandsdygtig destination og er fast besluttet på at gøre an i turistgenopretningen, når vi kommer ud af COVID-19-pandemien. Efter offentliggørelsen af de første rejsekorridorer mellem Israel og Grækenland i april og den officielle genåbning af alle internationale rejser fra 14. maj er vi stolte af at støtte genopretningen af landets turistindustri og tilbyde både græske besøgende og kunder et større udvalg og endda lavere priser,” siger Jason McGuinness, der kommerciel direktør hos Ryanair.

 

Relaterede artikler:

Mallorca bliver ny Ryanair-destination fra CPH

Ryanair klar med anden bølge af sommerprogram

Sådan vil Ryanair flyve fra Danmark i sommer (opd.)