(Foto: Airbus/PR)

Tre SAS-fly til New York kunne ikke lande

Newark-lufthavnen i New York foretog tirsdag en kortvarig lukning på grund af dårligt vejr, og det betød, at tre SAS-fly måtte omdirigeres til andre lufthavne.

Tung regn besværliggjorde flytrafikken tirsdag eftermiddag lokal tid i det østligste af USA – særligt i området omkring New York City.

De tre New York-lufthavne, Newark, JFK og LaGuardia, havde alle massive forsinkelser på grund af regnen, og nogle fly måtte omdirigeres på vej til de amerikanske østkyst-lufthavne. Det skriver USA Today.

Newark-lufthavnen måtte indstille al flytrafik i løbet af eftermiddagen, og det skulle få konsekvenser for flere Airbus-fly fra SAS.

SAS udsendte tirsdag klokken 21.44 dansk tid en meddelelse, hvori de redegjorde for tre fly, der alle havde kurs mod Newark.

SAS fra Stockholm og Oslo ramt
Det første fly var af sted på afgangen SK903 fra Stockholm Arlanda. Airbus A330-300-flyet med registrering LN-RKR kom af sted med 40 minutters forsinkelse fra den svenske hovedstad, og da det nærmede sig New York, måtte flyet omdirigeres til Boston Logan International Airport. SAS-flyet havde været lidt over otte timer undervejs inden landing i Boston.

Flyet blev tanket i Boston, inden det igen blev muligt at flyve ind til Newark-lufthavnen. Her landede det klokken 17.21 lokal tid efter 50 minutters flyvning. Flyet kunne selvsagt ikke nå at komme af sted til tiden på returflyvningen, SK904, der var sat til klokken 17.20. I stedet lettede Airbus-flyet klokken 19.53 med ankomst til Stockholm onsdag klokken 07.15.

Det andet SAS-fly, der i første omgang ikke kunne lande i Newark, var flyet af sted på rute SK907 fra Oslo Gardermoen. Airbus A330-300-flyet med registrering LN-RKM lettede klokken 11.32 med 22 minutters forsinkelse fra Oslo, og efter syv timer og 40 minutter i luften landede flyet i Newburgh Stewart International Airport.

Passagererne fra Oslo kom hurtigt af sted til Newark, da vejrsituationen tillod det, og flyet landede på destinationen efter kun 20 minutters flyvning. Returflyvningen med rute SK908 kom af sted klokken 19.22 med kun en halv times forsinkelse. Onsdag klokken 08.20 landede SAS-flyet i Oslo.

Kraftig forsinkelse til CPH
Sidst, men ikke mindst, havde SAS tirsdag sendt endnu en Airbus A330-300 af sted fra Skandinavien. Flyet lettede klokken 11.12 fra Københavns Lufthavn på rute SK909, men også dette fly måtte omdirigeres til Newburgh, hvor det landede omkring klokken 13 lokal tid efter godt otte timer i luften.

SAS-flyet fra København måtte vente omkring fem timer i Newburgh, før det fløj de sidste 19 minutter til Newark. Returflyvningen, SK910, skulle være afgået klokken 17.35, men flyet kom først af sted klokken 00.13 natten til onsdag. Flyet med registrering LN-RKO lander onsdag klokken 13.15 i CPH – med cirka seks timers forsinkelse.

Store forsinkelser i Newark
SAS-flyene var langt fra de eneste fly, der havde problemer med at komme til Newark-lufthavnen, ligesom der generelt også var masser af forsinkelser ud af lufthavnen.

Flydata fra FlightRadar24 viser, at der i løbet af tirsdagen var 250 forsinkede fly ved landing i Newark, hvilket svarer til 40 procent af alle ankomster. 67 flyankomster blev fuldstændig aflyst, og det svarer til 11 procent. 425 afgange blev tirsdag forsinket fra Newark, og det svarer til 69 procent af alle afgange. 75 flyvninger blev helt aflyst, og det svarer til 12 procent.

De store forsinkelser fra New York skyldtes altså dårligt vejr i form af kraftig regn i store dele af området. Tunge skyer afgav store mængder vand, mens temperaturen var på omkring 32 grader celsius. Onsdag forventes der nogenlunde normaliseret trafik igen.

 

Relaterede artikler:

Massive USA-aflysninger

SAS aflyser tirsdagens New York-flyvninger

Sådan præsterer SAS på USA-ruterne

Trappe beskadiger SAS-langdistancefly

Tag helikopteren til Newark-lufthavnen