Illustration af Boeing 737 MAX-10 i TUI-farver.

TUI fornyer flåde og sender B737 MAX på vingerne

Rejsekoncernen TUI er første charterflyselskab i Europa med Boeing 737 MAX 8 i drift. TUI har bestilt fem nye fly til Norden, og det første lander i dag i Arlanda.

Fornyelse er en vigtig del af TUIs aktivitet for at blive en moderne rejseoperatør. Derfor opgraderer selskabet nu TUI-flåden med den nye Boeing 737 MAX 8, og ser frem til at byde gæsterne om bord i et fly, der er det nyeste inden for luftfartsteknologi og kundekomfort, siger Alexander Huber, administrerende direktør for TUI Nordic.

Boeing 737 MAX er fjerde generation i 737-serien, og anses som det nyeste indenfor luftfartsteknologi. Flyets brændstofforbrug er 14 procent mere effektivt, sammenlignet med de nuværende B737 NG, og støjforureningen er reduceret med 40 procent. Dermed er MAX-flyet et vigtigt skridt mod fremtidens luftfart. For TUIs fremtidige rejsende, tilbyder flyet de hidtil bredeste pladser, flere pladser med ekstra benplads og alle ryglæn vil være udstyret med High Power USB-stikkontakter.

Jomfruflyvning på biobrændstof
En mere bæredygtig tilgang til turisme og luftfart er en vigtig del af TUIs langsigtede strategi – Better Holidays, Better World. Leveringsflyvningen til Arlanda vil derfor foregå på 30 procent biobrændstof. Dermed vil flyvningen, med teknologien og biobrændstoffets egen emissionsreduktion, blive en af de mest CO2-effektive flyvninger, der er udført med dette fly.

”Vores samarbejde med TUI i 2015 om Boeing EcoDemonstrator programmet omfattede test af biobrændstof, og nu demonstrerer TUI – med denne B737 MAX leveringsflyvning – sin store interesse i at bringe konkurrencedygtigt biobrændstof på markedet”, siger Sean Newsum, direktør for miljøstrategi hos Boeing Commercial Airplanes.

Fornyelse af hele flåden
TUI Group har investeret betydeligt i luftfartssektoren og har bestilt 72 fly af modellerne B737 MAX 8 og 10. De første til at modtage de nye B737 MAX bliver TUI Nordic og TUI Belgium. Flyene vil primært blive brugt på TUI flys kortere distancer i Europa og skal med tiden erstatte samtlige B737 NG-fly, der er i brug i dag. Det næste B737 MAX leveres til TUI Nordic i november 2018. Ruter og afgangslufthavne vil blive annonceret efterhånden som flere fly leveres.

Boeing 737 MAX 8 har i TUI-versionen plads til 189 passagerer, har en rækkevidde på 6.510 kilometer og en længde på 39,52 meter.

 

Relaterede artikler:

Tdiligere svensk TUI-direktør ny topchef i easyJet

Primera Air bestiller flere Boeing 737 MAX

Etihad og TUI opgiver fælles flyselskab